Quantcast

21-ąja Metų klaipėdiete tapo D. Mačiūtė!

Penktadienį surengto Metų klaipėdietės konkurso šventės kulminacija tapo šių metų konkurso laimėtojos paskelbimas. Metų klaipėdiete tapo profesionali sportininkė, karatė kiokušin mokyklos „Okinava“ prezidentė, pirmoji moteris Lietuvoje turinti juodąjį diržą, apsigynusi 5 DAN, Diana Mačiūtė.

Du kartus D. Mačiūtė pripažinta geriausia metų trenere, Lietuvos kyokushin karate federacijos prezidiumo narė, pasaulio ir Europos čempionė. Šiais savo pasiekimais D. Mačiūtė garsina ne tik Klaipėdos, bet ir Lietuvos vardą pasaulyje.

Kyokushin karate meistrė šia sporto šaka užsiima per 30 metų. Pernai jos vadovaujamas klubas tapo techniškai stipriausiu Lietuvoje ir Europoje.

D. Mačiūtė, dienraščio „Klaipėda“ skaitytojų valia, 2014 metais jau buvo patekusi į konkurso finalą.

Tada ir šiemet daugelis už šią moterį balsavusių klaipėdiečių pažymėjo ne tik jos sporto laimėjimus, vieną labiausiai žavinčių jos savybių – darbą su auklėtiniais, siekiant, kad jie taptų valingi, švarios sielos žmonės.

D. Mačiūtė nuo scenos atviravo, kad brangiausia yra ne dovanos ir net ne vardas, o žmonių įvertinimas.

Visos šešios moterys buvo vertos to vardo, gerai, kad visos buvo pagerbtos.

„Tokie konkursai reikalingi bendruomenei, kuri vertina pretendentes, parodo, ar jomis pasitiki. Aš dirbau ir dirbsiu savo darbą. O mokiniai, jų tėvai ir visi kiti, kurių aš nepažįstu, tapo savotiška bendruomene, kuri nusprendė, kad aš turiu šį vakarą būti geros nuotaikos. Man nereikėjo kovoti, nereikėjo kautis dėl laimėjimo, kaip tai būna varžybose. Visos šešios moterys buvo vertos to vardo, gerai, kad visos buvo pagerbtos. Kitais metais Metų klaipėdietės vardą aš perduosiu kitai, – vakaro pabaigoje kalbėjo šių Metų klaipėdietė D. Mačiūtė. – Labai džiaugiuosi, kad mokiniai patikėjo mano mokymo sistema. Negaliu jiems būti tiesiog griežta mokytoja. Juk į mūsų treniruotes ateina trimečiai, kurie net kalbėti gerai nemoka, jiems tampu mama, o paaugliams, su kuriais labai sunku dirbti, esu tiesiog draugė. Mūsų bendravime pirmiausiai yra pagarba vieni kitiems ir disciplina. Visada bet kur įėjus man pirmiausiai norisi nusilenkti, o tai reiškia, parodyti, kad aš esu nulis ir dienos darbus pradedu nuo nulio todėl stengiuosi nesusireikšminti.“

Diana Mačiūtė/Vytauto Liaudanskio nuotr.

Daugybė D. Mačiūtės auklėtinių yra išsibarstę po pasaulį, todėl balsavo internetu bei prašė Klaipėdoje gyvenančius artimuosius pirkti dienraštį „Klaipėda“ bei iškirpti iš jų balsavimo lapelius.

Iškilmingo Metų klaipėdietės nominavimo vakaro metu pagarba bei konkurso organizatorių padėkos skambėjo ir kitoms konkurso finalininkėms.

Klaipėdos kultūros magistrė, menininkė Angelina Banytė klaipėdiečių pagarbą pelnė už darbus. Dailininkė sukūrė įspūdingo dydžio mozaiką ant Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios fasado. Šis kūrinys yra didžiausias tokio tipo Rytų Europoje ir užima beveik 100 kvadratinių metrų. Jei sudėtume visus jos kūrinius ant vienos sienos, tai būtų per tūkstančio kvadratinių metrų ploto siena.

Klaipėdiečiai šiemet aktyviai balsavo ir už uostamiesčio kompozitorę, Klaipėdos koncertų salės repertuaro meno vadovę Loretą Narvilatę. Su jos atėjimu salė ėmė garsėti itin profesionaliai sudarytomis koncertinių programomis, o tai kuria Klaipėdos, kaip ypatingos kultūros miesto įvaizdį. L. Narvilatė yra atsakinga už „Klaipėdos muzikos pavasario“, „Permainų muzikos“, „Salve Musica“ ir Klaipėdos kariliono festivalius. Per metus jai tenka atrinkti ir sustyguoti apie 200 koncertų.

Dienraščio „Klaipėda“ skaitytojai pasiūlė konkursui ir neapsiriko tai darydami Indrės Razbadauskaitės-Venskės kandidatūrą. Jau daugiau kaip 10 metų ši jauna moteris skatina jaunimą domėtis verslumu, rinkodara, atrasti savyje lyderius. Ji dalijasi savo patirtimi ir dėstydama tarptautiniame LCC universitete, ISM ir VU verslo mokykloje, yra Lietuvos marketingo asociacijos Klaipėdos skyriaus pirmininkė. Moteris daug laiko atiduoda mentoriaudama įvairiose programose su Inovacijų agentūra bei „Junior Achievement“ programomis. Dalyvaudama tarptautinėse konferencijose, dėstydama užsienyje ji garsina Klaipėdos vardą, įkvepia aplinkinius kūrybai, motyvuoja siekti savo tikslų.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Marta Vendland yra teatro ARTYN įkūrėja ir režisierė, meno namų vadovė. Prieš ketverius metus jauna režisierė įkūrė šviesaus atminimo teatro pedagogo Gedimino Šimkaus teatrą ARTYN. Skirtingų profesijų atstovai susibūrė po vienu stogu ir atrado savo žiūrovus, neprašydami tam paramos, viską darė savo jėgomis ir sugebėjo išsilaikyti. 2022-ieji M. Vendland pažymėti nauju projektu – meno namų ARTYN įkūrimu. Tai kol kas vieninteliai meno namai Klaipėdoje, kurie siūlo kultūrinį švietimą suaugusiesiems, kur suaugusieji gali įgyti įgūdžių, įgyvendinti savo svajones.

Didžiulio pripažinimo ir daugybės klaipėdiečių padėkų už savo triūsą pelnė choreografė, pedagogė, linijinių šokių mokyklos „Linedance LT“ įkūrėja Klaipėdoje Rūta Židžiūnienė. Moteris organizuoja tarptautinius linijinių šokių festivalius Palangoje, Maroke, Ispanijoje, taip garsina Klaipėdos vardą už Lietuvos ribų. Ji rengia tarptautinę šokių stovyklą vaikams ir suaugusiesiems, organizuoja WCDF tarptautines reitingines šokių varžybas. Kasmet per Tarptautinę šokių dieną gatvėse ir aikštėse masiniais šokiais R. Židžiūnienė džiugina klaipėdiečius ir miesto svečius.

Konkurso baigiamojo etapo dalyves ir visas klaipėdietes pasveikino Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, jo sveikinimą perskaitė vakaro vedėjas.

Tadas Širvinskas/Vytauto Liaudanskio nuotr.

Ankstesniais metais garbingą titulą pelniusias moteris bei šių metų iškilmių herojes sveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, konkurso organizatorės bendrovės „Klaipėdos dienraštis“ valdybos pirmininkas Tadas Širvinskas bei renginio mecenatas, bendrovės „Mūsų laikas“ valdybos pirmininkas Rimantas Cibauskas.

Vytautas Grubliauskas/Vytauto Liaudanskio nuotr.

Metų klaipėdietės konkursas rengiamas 21 metus. Šįkart iškilmės vyko Klaipėdos piliavietėje



NAUJAUSI KOMENTARAI

sveikinu

sveikinu portretas
Sveikinu pardavus balsavima ir praradus pasitikejima konkursu

vasia

vasia portretas
Eh,Diana uz grožį dar penkis diržus duočiau...

Cha

Cha portretas
Kai nebėra ką rinkti, tai renka bele ką... :D
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių