Quantcast

Dailiojo čiuožimo meistrai varžosi Taline

Estijos sostinėje Taline prasidėjo Europos dailiojo čiuožimo čempionatas, kuriame jėgas išmėgins ir du Lietuvos atstovai - kauniečiai Beatričė Rožinskaitė ir Saulius Ambrulaitis.  

Šokių ant ledo varžybų pirmaisiais lyderiais tapo pasaulio čempionai Oksana Domnina ir Maksimas Šabalinas iš Rusijos. 2008 metų Europos čempionai po privalomojo šokio surinko 42,78 taško ir beveik penkiais taškais lenkia Senojo žemyno čempionų titulus ginančius tėvynainius Janą Chochlovą ir Sergejų Novickį (37,87 tšk.). Trečioje vietoje - Italijos pora Europos vicečempionė Federica Faiella ir Massimo Scalis (37,47 tšk.). Šiose varžybose nedalyvauja Lietuvos duetas Katherine Copely ir Deividas Stagniūnas, nes čiuožėja gydosi traumą.

Sportinių šokių varžybose po trumposios programos pirmauja favoritai -pasaulio ir Europos čempionai Aliona Savchenko ir Robinas Szolkowy iš Vokietijos - 74,12 taško. Duetas iš Vokietijos po pirmosios varžybų dienos labai nedaug lenkia dvi Rusijos poras - antroje vietoje esančius Yuko Kavaguti ir Aleksandrą Smirnovą (73,92 tšk.) bei trečiąją poziciją užimančius Mariją Muchorotovą ir Maksimą Trankovą (73,54 tšk.).

Šiandien varžybas pradės 38 vyrai, tarp kurių bus ir septyniolikmetis S.Ambrulevičius. Jis prieš metus Europos čempionate užėmė 37-ąją vietą.


Šiame straipsnyje: AmbrulaitisStagniūnasCopely

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių