Quantcast

Kaune nuteisti du žudikai

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teisme ketvirtadienį kaltais dėl nužudymų pripažino ir kalėti nuteisė alytiškį kaunietį.

Vienoje byloje 30-metis alytiškis A.S. kaltintas tuo, kad 2012 metų gruodį Alytuje esančiame bute abipusio konflikto metu tyčia kumščiais sudavė smūgius vaikinui į galvą. Nukentėjusysis įvykio vietoje mirė.

Kitoje byloje 41-erių kaunietis D.D. kaltintas tuo, kad 2014 metų balandį Kaune esančiame bute kilusio tarpusavio konflikto su kitu vyru metu tyčia metaline dilde, peiliu, lazda, kumščiais sudavė ne mažiau kaip 36 smūgius nukentėjusiajam į galvą, kojas, rankas. Nuo patirtų sužalojimų vyras mirė.

A.S. savo kaltę neigė. Jo atsakomybę lengvinančių ar sunkinančių aplinkybių nenustatyta. D.D. prisipažino nužudęs ir nuoširdžiai gailėjosi, todėl tai pripažinta atsakomybę lengvinančia aplinkybe, pranešė teismas.

Teismas, atsižvelgdamas į bylose surinktus ir ištirtus duomenis, į kaltinamųjų, nukentėjusiųjų, liudytojų parodymus, į ekspertų išvadas, taip pat į kaltinamųjų asmenybes, paskelbė apkaltinamuosius nuosprendžius.

Už nužudymą A.S. skirta devynerių metų laisvės atėmimo bausmė. D.D. už itin žiaurų vyro nužudymą teismas skyrė 13 metų laisvės atėmimo bausmę. A.S. turės atlyginti nukentėjusiosioms daugiau nei 26 tūkst. eurų neturtinę ir 2825 eurų turtinę žalą. Iš D.D. teismas priteisė 10 tūkst. eurų neturtinės ir 1419 eurų turtinės žalos atlyginimui.

Nuosprendžiai per 20 dienų gali būti skundžiami Lietuvos apeliaciniam teismui.


Šiame straipsnyje: nužudymasžudikainusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių