Quantcast

Karatistų į gatvę neišmetė

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Karatė sporto klubo "Samurajus" meistrai gali šiek tiek atsikvėpti – ir toliau sportuos savo salėje, bet ateitis vis tiek lieka miglota.

Karatė sporto klubo "Samurajus" meistrai gali šiek tiek atsikvėpti – ir toliau sportuos savo salėje, bet ateitis vis tiek lieka miglota.

"Kol kas jokios oficialios informacijos apie mūsų patalpų likimą negavome. Tarybos nariai išbraukė klausimą iš posėdžio darbotvarkės, bet tai – ne saugiklis. Gal kas nors ryte pabudęs vėl sugalvos, kad reikia iš naujo viską pradėti", – svarstė karatė klubo "Samurajus" prezidentas Kazimieras Bartkevičius.

"Kauno diena" rašė, kad savivaldybės Turto skyrius siūlė miesto politikams Valstybės turto fondui perduoti patalpas Partizanų g., kuriose nuo 1977 m. treniruojasi karatė sporto mėgėjai ir profesionalai. Turto skyriaus duomenimis, patalpos priklauso valstybei, patikėjimo teise yra perduotos Kauno miesto savivaldybei, o pastaroji pagal panaudos sutartį jas dar 1997 m. suteikė karatė klubui "Samurajus".

Pagrindinis valdininkų argumentas – patalpos nereikalingos savivaldybės funkcijoms vykdyti, o panaudos sutartis nebus nutraukta. Visiems gerai žinoma praktika, kad Turto fondas nuomininkus palieka iki privatizavimo, o patalpas teikia aukcionui.

"Tai ne tik istoriškai karatė sportui svarbi salė. Joje įrengti unikalūs treniruokliai, kokių niekur daugiau nėra. Tai specializuota karatė bazė, kurioje treniruojasi ir vaikai, ir suaugusieji, ir mūsų rinktinės nariai ruošiasi varžyboms, čempionatams", – vardijo nusipelnęs karatė treneris K.Bartkevičius.

Jis prasitarė labiausiai norįs patalpų klausimą išspręsti taip, kad nereikėtų nerimauti dėl ateities, nes bandymų karatistus iškraustyti iš pusrūsio būta ir anksčiau. "Ant tatamio paprastai sustoja varžovai, yra teisėjas, vyksta kova. Tada viskas aišku. O čia varžovai taip ir lieka neaiškūs", – šyptelėjo karatė sporto pradininkas Lietuvoje.

K.Bartkevičius nusiteikęs kreiptis ir į Kūno kultūros ir sporto departamentą, kad su patalpomis susiję klausimai būtų išspręsti. "Esame seniau bandę diskutuoti savivaldybėje ir aiškintis, bet teisininkų ir kitų sričių specialistų nuomonės labai skyrėsi, todėl viskas taip ir liko pakibę ore", – priminė klubo "Samurajus" prezidentas.

Savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas kol kas negalėjo pasakyti, kaip bus sprendžiamas karatė klubo patalpų klausimas.

"Kol kas niekas neaišku, su valdžia daugiau apie tai neteko kalbėti, bet žinau, kad yra nusiteikimas palikti juos ten, kur yra", – dėstė savivaldybės atstovas. Jis žadėjo artimiausiu metu šį klausimą aptarti su miesto meru Andriumi Kupčinsku.


Komentaras
Romas Vitkauskas, Lietuvos sporto federacijų sąjungos viceprezidentas

Apie konkrečius sprendimus turėtų pagalvoti miesto savivaldybė. Tai klubas, istoriškai labai svarbus šiai sporto šakai, atlieka milžinišką darbą – daug mokinių, daug išugdyta čempionų. Kazimieras Bartkevičius – vienas pirmųjų karatė trenerių. Klubas "Samurajus" dirba kaip sporto mokykla, ruošia aukšto meistriškumo sportininkus. Šie atstovauja Kaunui ir Lietuvai. Savivaldybė klubo veiklos nefinansuoja, o jis atlieka darbą gerokai efektyviau nei savivaldybės į kairę ir į dešinę finansuojamos sporto mokyklos. Tokių sporto klubų, kurių veikla tęsiasi dešimtmečius ir kurie išlaiko tiek masiškumą, tiek meistriškumą, Kaune yra vienetai. Pačiam miestui turėtų būti garbė sudaryti ilgalaikę sutartį ir išspręsti taip, kad neatsirastų tokių kvailų situacijų, kai patalpas dėl neaiškių priežasčių nusprendžiama atiduoti Turto fondui. Kūno kultūros ir sporto skyrius bei už sportą ir jaunimą atsakingi žmonės turėtų tokius dalykus žinoti ir nepraleisti pro akis. Tokie nesusipratimai parodo, kad sportas, jaunimo ugdymo klausimai tampa mūsų pačių reikalu, tik kam tada reikalinga ta savivaldybė?



NAUJAUSI KOMENTARAI

miglota

miglota portretas
todel kad sali valdo kitatauciai ir sugalvos koks alkoholikas PO/povas ir jo bus virsus... nes jie visi kgb istai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių