Quantcast

Ar Rotušės aikštėje bus ledas – kol kas nežinia (dar papildyta)

Kauno senamiestis vakarais ūžia lyg bičių avilys, o verslininkai ieško būdų, kaip paįvairinti kauniečių laisvalaikį. Rotušėje susirinkę bendruomenės ir verslo atstovai diskutavo, kaip papuošti Rotušės aikštę ir surengti įsimintiną Kalėdų šventę.

„Rotušės aikštė neturėtų virsti gatvele į kalėdinį turgų, Reikia vientisos erdvės, kurią jungtų menininkų idėjos, prekybos nameliai ir kalėdinė eglė“, - Senamiesčio bendruomenė pasisako už įdomią ir turiningą Kalėdų ir Naujųjų metų šventę vienoje pagrindinių miesto vietų.

Bus ir karšto vyno

Verslininkų ir bendruomenės susitikimą, likus keliems mėnesiams iki Kalėdų, surengęs Rotušės šeimininkas Kęstutis Ignatavičius tikisi, kad miestiečiai patys noriai kurs šventę.

„Pirmiausia patys Rotušės perimetro gyventojai ir čia dirbantys verslininkai suinteresuoti, kad šventė šurmulys apimtų Senamiesčio erdves. Kyla šiek tiek diskusijų, kad verslininkai turės įsileisti konkurentus, kurie prekybos nameliuose prekiaus savo produkcija, tačiau čia nieko baisaus“, - tvirtino K.Ignatavičius.

Pasak jo, šiemet medinius namelius, kuriuose bus kepami šašlykai, pilstomas alus ir karštas vynas, verdama kava ar prekiaujama suvenyrais, ketinama sustatyti pagal kitokią schemą, nei ankstesniais metais.

„Galbūt būtų gražu sudėlioti tuos namelius „salelėmis“ - po keturis, kad jie vienas į kitą glaustųsi nugarinėmis pusėmis“, - pasakojo K.Ignatavičius.

Pakyla - visiems

Nemažai Rotušės aikštėje dirbančių verslininkų diskusijų sukėlė koncertinės pakylos įrengimas. Susirinkusieji diskutavo, kur geriau tokią pakylą statyti ir kokia ji turėtų būti.

„Ant tos pakylos įmonės galėtų rengti kalėdinę šventę  savo darbuotojų vaikams. Kodėl tik Lėlių teatre tai daroma? Juk pakviesti Kalėdų Senelį ir surengti vaidinimą, o paskui išdalinti dovanėles galima ir Rotušės aikštėje“, - siūlė verslininkai.

Be to, tarp oficialių miesto renginių ir koncertų vietos rastų ir įvairių chorų ir dainavimo studijų atlikėjai, kurie pripildytų aikštę šventinio šurmulio.

„Ant tos pakylos galėtų koncertuoti, kad ir smaugiamos katės. Tos panelės, kur išgarsino Lietuvą dainuodamos „šalia“, - juokdamasis replikavo viešbučių „Perkūno namai“ ir „Daugirdas“ vienas iš savininkų Vidimantas Žekas, ragindamas, kad Rotušės aikštėje pastatytoje scenoje galimybę pasirodyti turėtų visi. 

Ledui reikia speigo

Pernai kauniečių traukos objektu tapo Rotušės aikštėje išlietas ledas. Kaip bus šiemet - kol kas nežinia. Viešosios įstaigos „Skliautų miestas“ projektų vadovas, verslininkas Ąžuolas Gaižutis teigė, kad kol kas nėra gavęs patvirtinimo iš pernai liejusios ledą bendrovės „City service“, ar šiemet pačiūžomis pasikaustę kauniečiai tikrai ras ledą aikštėje.

Pasak Ą.Gaižučio, šiuo klausimu trūksta ir miesto valdžios iniciatyvos. O ji šiemet, kaip niekada anksčiau, linkusi labai taupyti lėšas.

Visgi verslininkas tikina, kad būtų apmaudu, jei ledas šiemet nebus išlietas.

Bendrovės „City service“ atstovo Viliaus Mackonio teigimu, ledą Lietuvoje išlieti nėra taip paprasta.

„Visos kliūtys įrengti ledo aikštelę susijusios su netinkamu oru. O iš miesto mes niekada nieko nesitikime - viską darome tik savo lėšomis“, - tikino V.Mackonis.

Lemputės švies vienodai

Verslininkai svarsto galimybę šiemet Rotušės aikštėje įrengti vieno stiliaus ir idėjos apšvietimą. Ankstesniais metais kiekvienas kavinę ar butą Senamiestyje turintis kaunietis puošė savo įstaigos ar namų eksterjerą taip, kaip jam atrodė gražiausiai.

„Šiemet bendruomenė siūlo pamąstyti apie vieną idėją, kuri atsispindėtų ir apšvietime, ir įvairių įrenginių išdėstyme, ir eglutės puošyboje“, - pasakojo K.Ignatavičius.

Pasak jo, planuojama, kad Rotušės aikštėje skambės muzika. Šiemet verslininkai siūlo kitaip papuošti ir eglę.

„Išgirdau įdomų menininkų pasiūlymą, kad po kalėdine eglute būtų galima įeiti. Aplink medžio kamieną būtų įrengtas tarsi namukas, tačiau viskas priklausys nuo lėšų, kurias galės skirti savivaldybė“, - perspėjo Rotušės šeimininkas.

K.Ignatavičius įsitikinęs, kad šventės nuotaiką kuria ne tik muzika, lemputės ir eglė. Nemažai prie to prisideda ir patys miestiečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių