Quantcast

Europos diena Kaune: laukia koncertas Rotušės aikštėje ir apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Europos diena – gegužės 9-oji – taikos ir vienybės diena. Šią dieną minimas istorinis įvykis – 1950 m. pasirašyta Šumano deklaracija, kurioje išdėstyta idėja apie naujovišką Europos bendradarbiavimą, dėl kurio karas tarp Europos tautų būtų neįsivaizduojamas. Ši deklaracija – šiandieninės Europos Sąjungos pradžia.

„Karo Ukrainoje akivaizdoje Europos Sąjungos vertybės – vienybė ir solidarumas – kaip niekad svarbios. Esame vieningi dėl vieno tikslo – kad į Europą sugrįžtų taika. Europos diena – svarbi proga dar kartą patvirtinti mūsų ryžtą veikti kartu tam, kad gintume Europos vertybes – laisvę, taiką ir demokratiją – bei padėtume Ukrainai ir jos žmonėms“, – sako Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega.

Gegužės 8 d., sekmadienį, 17 val. Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kartu su „Kaunas 2022“ kviečia į renginį „Europos diena. Vienybės simfonija“ Kauno Rotušės aikštėje.

Renginio metu kūrinius atliks Vytauto Lukočiaus vadovaujamas orkestras „Vilniaus Sinfonietta“, Linas Adomaitis, Jeronimas Milius, Dainotas Varnas, Bjelle, Alana Šport. Koncertą vainikuos didžėjaus ir orkestro improvizacija atliekant Europos Sąjungos himną – Liudviko van Bethoveno „Devintąją simfoniją“.

Renginio metu taip pat bus apdovanotas Metų Europietis (-ė) ir Metų jaunasis Europietis (-ė). Juos antrus metus organizuoja asociacija Europiečių judėjimas Lietuvoje kartu su Europos Komisijos atstovybe Lietuvoje ir Užsienio reikalų ministerija.

Renginys nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ta proga eik ir tu

ta proga  eik ir tu portretas
nax....j

ir uz aktyvu keiksmu reklamavima dera duoti

ir uz aktyvu keiksmu reklamavima dera duoti portretas
sostinei ir jos gyvventojams bei iskabos autoriams specialiaja aukstaja daugkartine premija.... puiku , jog Kaunas tampa Europos keiksmazodininku zinoma, ne laikinaja, sostine...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių