Quantcast

Tarptautinis „Avanti“ festivalis gerbėjams taria „iki pasimatymo kitąmet“

Visą mėnesį klasikinės muzikos gerbėjams dovanojęs gurmanišką patirtį, tarptautinis festivalis „Avanti“ baigiasi šio sekmadienio pavakarę.

„Jau dešimtą kartą vykstantį renginį uždarys prestižinių premijų laureatas - Valstybinis Vilniaus kvartetas ir jubiliejų švenčiantis Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) kamerinis orkestras“, - pranešė universitetas.

VDU Didžiojoje auloje bus atliktos solinės partijos iš retai sutinkamo kamerinio orkestro ir styginių kvarteto repertuaro. Vyriausiasis dirigentas - Vytautas Lukočius.

„Pati mintis atlikti būtent šiuos kūrinius man kilo lygiai prieš dvejus metus, tada su orkestru koncertavome Sakartvele ir sutikome puikų kvartetą iš Vokietijos, kuriam pasiūliau atlikti solo partijas su VDU Kameriniu orkestru. Tačiau pasaulį netrukus sukaustė pandemija, ir planus teko atidėti. Puoselėjau viltį šią ypatingą programą atlikti su aukščiausio lygio muzikantais, kokie ir yra Valstybinio Vilniaus kvarteto nariai. Labai džiaugiuosi, kad ši programa sudomino atlikėjus ir atitiko Lietuvos kultūros tarybos lūkesčius bei laimėjo taip būtiną paramą, kurios dėka koncertas klausytojams - nemokamas", - sakė festivalio „Avanti“ sumanytoja ir meno vadovė Rita Bieliauskaitė.

„Avanti“ festivalio uždarymo koncerte skambės M. K. Čiurlionio styginių kvartetas c-moll, kurį atliks Valstybinis Vilniaus kvartetas. Tai - daugelio prestižinių premijų laureatas, jau 55 metus jis - vienas ryškiausių kolektyvų Lietuvos kultūriniame gyvenime.

Renginį organizuoja VDU Kamerinis orkestras, o dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Festivalis „Avanti“ simboliškai žymi ne tik savo, bet ir VDU kamerinio orkestro 10-ties metų jubiliejų. Kamerinis orkestras jau surengė daugiau nei 200 koncertų su žymiais šalies ir pasaulio atlikėjais, koncertavo Lietuvoje, Kipre, Vokietijoje, JAV, Sakartvele.

Nors 10-asis Kamerinės muzikos festivalis baigiasi, VDU Kamerinis orkestras kvies toliau švęsti. Gruodžio 16-ąją orkestras suburs melomanus į jubiliejaus šventę, primenama VDU pranešime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Nebuvo laikomasi epidemijos saugumo reikalavimų

Kažkas

Kažkas  portretas
Kam tas kamerinis reikalingas? Senų mergų šutvė

Aha

Aha  portretas
Ten groja šeimų ardytoja. Saugokit vyrus. Ji mėgsta vedusius
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių