Quantcast

Apdovanoti reikšmingiausi Kauno menininkai

Ketvirtadienio vakarą Kauno menininkų namuose buvo įteiktos Kauno meno kūrėjų asociacijos (KMKA) premijos.

Nuo 2003 metų skiriamos premijos šiemet buvo įteiktos finansavus asociacijai LATGA (Lietuvos autorių teisių gynimo asociacija). Jas paskyrė KMKA taryba, vadovaujama rašytojo Petro Palilionio.

Pirmoji laureatė – architektė Loreta Janušaitienė. Ji apdovanota už novatorišką požiūrį į paveldosaugą, vykdant senosios architektūros renovacijos darbus. Architektė prisidėjo prie caro kareivinių komplekso Šančiuose išsaugojimo, net ir vykdant didelę kvartalo modernizaciją. Pažymėti jos darbai – generolo Prano Vaičiuškos vilos rekonstrukcija Kačerginėje, Antano Gylio ligoninės renovacija.

Architektė padėkojo ne tik už meno premiją, bet ir už kauniečių meilę, reiklumą architektūriniam paveldui.

Džiaugiuosi būdamas kauniečiu, nes tik čia dar galima pamatyti miesto gatvėmis vaikštančius Lietuvos fotografijos klasikus.

Po jos apdovanotas fotožurnalistas Artūras Morozovas. Kaunietis ne tik fiksuoja svarbiausius įvykius Europoje ir pasaulyje – karą Ukrainoje, migrantų krizę, JAV prezidento rinkimus, bet ir tęsia geriausios lietuviškos fotografijos mokyklos tradicijas.

„Džiaugiuosi būdamas kauniečiu, nes tik čia dar galima pamatyti miesto gatvėmis vaikštančius Lietuvos fotografijos klasikus. Taip pat dėkoju Kauno menininkams ir visiems miestiečiams, kurių palaikymą jaučiu nuolat“, – kalbėjo fotožurnalistas.

Už gyvenimo nuopelnus taip pat apdovanoti du kauniečiai – skulptorius profesorius Stasys Žirgulis, kurio iniciatyva Laisvės alėją ir kitas miesto vietas buvo papuošusios skulptūros, ir satyrikas poetas Rimantas Petras Klusas, kuris kauniečiams dėkojo savo „trumpikėmis“ – ne kelnėmis, o trumpomis satyromis.

„Kurią spalvą labiausiai myliu? Tą, kurios niekada nevedžiau“, – skaitė poetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

wicke

wicke  portretas
jo zirgulio tai tikrai skulptiurios

trūksta

trūksta portretas
mažosios architektūros miesto rajonuose.Šančiai turi du "guzikus" prie poliklinikos ir pano ant špitolės, o Panemunė,Rokai ir t.t.??? Gal vėliau pagalvokim, kur "įkišt" Vileišį", o padarykim mažus drbelius miestiečiams.

>:)

>:) portretas
Taip. Tai skulptūros gerbiamoji(asis). Ką dar tamstai paaiškinti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių