Quantcast

Pabodusį įvaizdį atgaivins efektinga 2022-ųjų spalva

Spalvų institutas ,,Pantone“ 2022-ųjų spalva paskelbė melsvai violetinę. „Very Peri“ pavadinimą gavęs atspalvis simbolizuoja smalsumą, kūrybiškumą ir pasitikėjimą savimi. Išties gaivi spalva gali praskaidrinti net niūriausią žiemos dieną, vis dėlto ji gana kaprizinga. Kaip ją derinti garderobe, klausiame stilistės Aleksandros Kurpatovos.

Drabužinėje – spalvų žaismas

„Very Peri“ atspalvis ypatingas tuo, kad sujungia mėlynos spalvos ramumą su raudonos energija. Tad jis savyje turi visko – prireikus gali suteikti tiek ramybės, tiek motyvacijos judėti pirmyn. Melsvai violetinė spalva nei per aktyvi, nei per rami, tad tinka visomis progomis.

Stilistė, prekės ženklo „NEOT couture“ dizainerė A. Kurpatova pastebi, kad lietuvių žiemos garderobe ryškesnės spalvos – retos viešnios. Šaltuoju metų laiku mes mėgstame neutralesnes, žemiškas spalvas – rudą, pilką, juodą. Kita vertus, vis daugiau žmonių – tiek jaunų, tiek vyresnių – išdrįsta prisijaukinti ryškius atspalvius ir išsiskirti iš minios.

Vis daugiau žmonių – tiek jaunų, tiek vyresnių – išdrįsta prisijaukinti ryškius atspalvius ir išsiskirti iš minios.

„Mitas, kad ryškias spalvas sunku priderinti prie garderobe jau turimų drabužių. Vis dėlto neretai baiminamasi, kad to padaryti nepavyks, ir mieliau pasirenkamos saugios spalvos, – sako stilistė. – Nuoširdžiai rekomenduoju savo spintą papildyti 2022 m. spalva išrinkta melsvai violetine. Ją puikiai galima derinti su jau turimais neutralių atspalvių drabužiais – pilkais, rudais, baltais. Nuostabiu pasirinkimu taps prie klasikinių mėlynų džinsų derinama „Very Peri“ spalva. Jei bijote atrodyti pernelyg provokuojamai, siūlyčiau pradėti nuo neįmantrių viršutinės dalies drabužių. Neutraliu pasirinkimu taps melsvai violetiniai marškiniai, palaidinė aukšta apykakle ar vasarą vilkimi trumparankoviai marškinėliai.“

Norintiems prisijaukinti šių metų spalvą, pašnekovė pataria panaudoti aksesuarus. Šiuo metu vis dar labai populiarios šilkinės plaukų gumytės, kurias galima pasirinkti būtent šios spalvos. Tokia detalė aplinkiniams nerėš akies ir taps labai subtiliu stiliaus akcentu. „Verta atkreipti dėmesį ir į skareles. Žiemą jos gali būti vilnonės ar kašmyrinės, o šiltuoju metų laikotarpiu – šilkinės. Skareles galite rinktis nebūtinai vienspalves. Žaviai atrodys neutralios spalvos skarelė, marginta melsvai violetiniais ornamentais ar raštais“, – rekomenduoja A. Kurpatova.

Mėgstantiems drąsesnius eksperimentus stilistė siūlo „Very Peri“ atspalvio oversize kardiganą ar džemperį. Aktyviai leidžiantiems laisvalaikį puikiai tiks ir melsvai violetinis sportinis kostiumas ar sportiniai bateliai.

Stilius: norinčioms sekti paskutines mados tendencijas būtina savo garderobą atnaujinti „Veri Peri“ atspalvio drabužiais. Trendystyle.com nuotr.

Ir darbui, ir vakarėliui

O kaip akį traukiančia melsvai violetine puoštis darbo aplinkoje? Galbūt biure šis atspalvis netinkamas? Pasak A. Kurpatovos, „Very Peri“ atspalvį be baimės galima pritaikyti ir biure. Tiesiog svarbu jį prigesinti neutralesnėmis spalvomis.

„2022-ųjų spalva puikiai dera su pilka. Tad galite rinktis pilkšvą kostiumėlį ir melsvai violetinius marškinius ar palaidinę. Jei norite tik mažo „Very Peri“ akcento, rinkitės aplink kaklą aprištą šilkinę skarelę. Toks aksesuaras puikiai tiks prie pilkos ar juodos spalvos kostiumėlio ir baltų marškinių“, – atskleidžia pašnekovė.

Pokytis: stilistė A.Kurpatova žino, kad lietuviams patinka ramūs tonai ir saugios spalvos, tačiau šiemet ragina prisijaukinti ryškesnius atspalvius. Asmeninio arch. nuotr.

Mėgstantiems ryškumą A. Kurpatova siūlo rinktis melsvai violetinius viršutinius drabužius – paltus, striukes. Akį trauks ir tokio atspalvio kepurė ar batai.

Moterims, norinčioms sekti paskutines mados tendencijas, taip pat verta įsigyti tiesaus kirpimo „Very Peri“ atspalvio kelnes. Tokio kirpimo kelnės jau kelerius metus laikosi stiliaus olimpo viršūnėje ir neketina iš jos trauktis.

„Ruošiantis į vakarėlį ar šventę, patarčiau nepamiršti šiuo metu labai madingų blizgių drabužių. Prie juodo blizgaus švarko priderinus puošnią melsvai violetinę palaidinę, atrodysite itin šventiškai. Madingi išlieka ir vidutinio ilgio šilkiniai įvairių spalvų sijonai: tamsiai mėlyni, pilki, juodi, šampano spalvos. Prie tokio sijono derės „Very Peri“ atspalvio marškiniai blizgiomis rankovėmis ar palaidinė su petnešėlėmis. Siekdami prabangesnio įspūdžio, rinkitės šilkinius ar su šilku maišytus poliesterio marškinius“, – pataria mados žinovė.

Sezonas: mėgstantiems ryškumą verta rinktis melsvai violetinius viršutinius drabužius.Trendystyle.com nuotr.

Tiks ir vyrų garderobe

Nors lietuviai vyrai ryškių spalvų nemėgsta, A. Kurpatova ir juos ragina į savo drabužinę įnešti gaivumo.

„Žinau, kad vyrams svarbiausia patogumas. Tad galima pradėti nuo sportinių džemperių ar prie džinsų derinamų melsvai violetinių marškinėlių. Kadangi, rinkdamiesi oficialaus vyriško stiliaus drabužius, dar nesame įpratę prie ryškesnių tonų, 2022-ųjų spalvą rekomenduoju prisijaukinti renkantis kasdienio ir sportinio stiliaus drabužius, – siūlo stilistė. – Verta įsigyti dviejų dalių sportinį kostiumą, kuris puikiai derės prie baltų sportinių batelių. Toks įvaizdis tiks sporto salei, o pavasariop – ir pasivaikščiojimams gamtoje su šeima. Drąsesni gali įsigyti ir melsvai violetinius marškinius. Jie derės tiek prie kasdienių džinsų, tiek prie kostiuminių juodų ar pilkų kelnių.“

Pasak A. Kurpatovos, verta atkreipti dėmesį ir į šiuo metu itin populiarų „Total Look“ įvaizdį. Tai vienspalvis derinys, kai vilkimas tos pačios spalvos drabužių komplektas. Pavyzdžiui, melsvai violetinis megztinis, kelnės ir avimi tokio paties atspalvio batai.

„Šis įvaizdis išpopuliarėjo prieš kelerius metus. Viskas prasidėjo nuo juodos ir džinsinės spalvos derinių, kol galiausiai evoliucionavo iki ryškių, neįprastų atspalvių, – paaiškina A. Kurpatova. – Svarbiausias tokio įvaizdžio principas yra apsirengti taip, kad tarp apatinės ir viršutinės aprangos dalies nebūtų pernelyg didelio kontrasto. Laukui skirtas drabužis ar aksesuarai – batai, rankinė – jau gali kontrastingiau skirtis savo atspalviu ar netgi būti kitos spalvos.“

Nors kai kurie dizaineriai įsitikinę, kad batus derinti prie rankinės yra senamadiškas požiūris, A. Kurpatova mano kitaip. Pasak jos, viskas priklauso nuo to, kaip atrodo užbaigtas įvaizdis. Kartais suderinta avalynė ir rankinė tampa puikiu akcentu.

Pagyvina: 2022-ųjų spalva tinka ir vyrų garderobui. / fashionmagazine.com nuotr.

Spalvingi 2022-ieji

Tiems, kuriems „Total Look“ įvaizdis ne prie širdies, pašnekovė rekomenduoja melsvai violetinę derinti prie pilkos, juodos, rudos, mėlynos, klasikinės džinsinės. Nebijantiems ryškių spalvų „Very Peri“ atspalvį verta derinti su fuksijų spalva ar geltona pasteline. Mėgstantiems stiliaus eksperimentus patiks melsvai violetinės ir oranžinės ar žalios derinys. Nors šių metų spalva paskelbta „Very Peri“, neužmirškite ir kitų ryškesnių spalvų.

„Šiais metais bus populiari geltona, o ypač – žalia. Žolės žalsva ant podiumų karaliavo jau pernai, o ir šiemet neketina trauktis. Ją priderinę prie violetinės, tikrai neliksite nepastebėta praeivių. Stilingos išliks ir pastelinės spalvos, ypač kreminė, smėlinė, kūno (nude) spalvos. Pastaroji jau tapo naująja juoda, nes puikiai tinka prie absoliučiai visų spalvų – violetinės taip pat, – atkreipia dėmesį stilistė. – Tad šiais metais palinkėčiau nebijoti ryškių atspalvių, kurie ne tik į spintą, bet ir gyvenimą atneša šviesos ir lengvumo. Pastebiu, kad ryškesnių spalvų neretai bijo vyresnės moterys. Tačiau būtent šie atspalviai jaunina ir labai atgaivina įvaizdį.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
PASKUTINIAM MODELIUIJAU REIKIA MEDICININĖS PAGALBOS.....

Kaunietis

Kaunietis portretas
Violetinė-siaubinga
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių