Quantcast

Už nesąžiningą prekybą - milijonas mokesčių ir baudų

Viena Kaune įsteigta bendrovė pardavė daugybę naudotų automobilių žymiai mažesnėmis nei vidutinės rinkos kainomis ir nedeklaravo iš automobilių pardavimų dalies gautų pajamų, praneša Mokesčių inspekcija. Bendrovė verčiasi naudotų variklių transporto priemonių pardavimu, vykdo importą bei eksportą ir įsigyja automobilius iš Europos Sąjungos šalių. Įmonė iš valstybės biudžeto „nusuko" šimtatūkstantines mokesčių sumas.

Atlikus mokestinį patikrinimą paaiškėjo, kad bendrovė parduodama automobilius įmonėms bei fiziniams asmenims išrašytose sąskaitose-faktūrose deklaravo žymiai mažesnes pardavimo kainas nei faktiškai pirkėjai už juos mokėjo.

Aiškindami neatitikimus įmonės darbuotojai tvirtino, kad parduoda daužtus, skendusius ar su kitokiais defektais automobilius, tačiau jokių tai įrodančių dokumentų nepateikė, o liudytojų apklausos protokolai patvirtino, jog didelė dalis mašinų parduota didesne kaina nei nurodyta pirminiuose bendrovės dokumentuose.

Iš viso patikrinimo metu bendrovei papildomai priskaičiuota per 800 tūkst. litų mokesčių ir delspinigių, o dėl to, kad mokesčių mokėtojas nepagrįstai sumažino mokėtinus į biudžetą mokesčius, gali būti paskirta iki 50 procentų priskaičiuotų mokesčių sumos dydžio bauda.

„Panaudotų automobilių pardavimo sistema Lietuvoje - paprasta. Dažniausiai nedeklaruojama iš automobilių pardavimų dalis gautų pajamų, arba iš kitų šalių juos atvežusios bendrovės pačios mašinų neparduoda, bet sudaro sąlygas tuo užsiimti perpardavinėtojams. Daugiausia iš šio verslo laimi nesąžiningos bendrovės, kurios pasinaudoja nelegalių perpardavinėtojų paslaugomis, fiziniai asmenys, neįsiregistravę individualios veiklos", - sako Kauno inspekcijos viršininkas Antanas Nesteckis.

Per šiuos metus Kauno inspekcija patikrino per 200 įmonių ir 160 automobiliais prekiavusių mokesčių mokėtojų. 


Šiame straipsnyje: mokesčiaislėpimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių