Quantcast

Tęsiama dingusios paauglės paieška: Vilniaus policija toliau vykdo įtemptus darbus

Vilniaus apskrities policija penktadienį tęsia dingusios paauglės paiešką, savanorių pagalbos pareigūnai nepasitelkė, nes nėra aišku, kur konkrečiai nukreipti jų veiksmus, nurodė komisariato atstovai.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Tomas Bražėnas BNS penktadienį nurodė, kad trylikametė vis dar nerasta.

„Nuo ryto pareigūnai daro didelį darbą tikrindami gautą informaciją, derina su prokuratūra, važiuoja, kalbina artimuosius, draugus, vykdo įtemptus darbus toliau, bet mergaitė kol kas nesurasta“, – sakė T. Bražėnas.

Pareigūnai nepasitelkė savanorių, tačiau, Vilniaus policijos atstovo žiniomis, žmonės patys rodo iniciatyvą, šiandien planuoja rinktis ir tikrinti tam tikras vietas.

„Buvo tokia kalba, kad pareigūnai negali įjungti savanorių į paiešką, nes turi būti nustatyta konkreti teritorija, kurioje būtų tikslinga vykdyti paiešką grupėmis. Jeigu paieška vykdoma ne konkrečiose nustatytose vietose, kur vaikas galimai net nebuvo, apie tai nėra jokių duomenų, tai nėra tikslinga“, – nurodė T. Bražėnas.

Apie 2010 metais gimusios paauglės paiešką Vilniaus policija pranešė antradienį – pareigūnų duomenimis, mergaitė išėjo iš namų pirmadienį ir iki šiol negrįžo.

Dingusiosios požymiai: 165 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo, pusilgių dažytų oranžinės spalvos plaukų.

Išeidama iš namų nepilnametė vilkėjo rudą striukę su kailiu apsiūtu gobtuvu, mūvėjo kelnes ar džinsus su žvaigždutėmis, avėjo juodus kerzinius batus.

Pirmadienio vakarą Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai narai žvalgė teritoriją ir vandenį nuo Žaliojo iki Šilo tilto, bet mergaitės nerado.

Policijai šeima nebuvo žinoma, tačiau vaiko teisių gynėjams joje yra tekę reaguoti dėl galimo vaiko teisių pažeidimo. Vis dėlto, pažeidimų ir pagalbos poreikis nebuvo nustatytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių