Quantcast

Pradėtas tyrimas dėl valstybinės tvora apjuostos žemės – gyventojai negali patekti į mišką

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriuje pirmadienį pradėtas tyrimas dėl tvoros, esančios valstybinės žemės sklype Didžiųjų Gulbinų gatvėje, Vilniuje, statybos teisėtumo, pranešė prokuratūra.

Anot prokuratūros, tyrimas pradėtas įvertinus žiniasklaidoje skelbiamą informaciją, kad į minėtame valstybiniame žemės sklype esantį mišką negalima patekti, nes jį juosia tvora, kurioje esantys vartai būna užrakinti.

Kaip nurodoma publikacijose, Aplinkos ministerija ir jai pavaldus Aplinkos apsaugos departamentas teigia, kad tvoros šalinti iš miško nėra pagrindo, nes yra varteliai ir pro juos visi gali patekti į mišką.

Kaip skelbia prokuratūra, dėl valstybinės žemės sklypo, esančio Didžiųjų Gulbinų g. 25, Vilniuje, naudojimo Vilniaus apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras dar 2020 metų birželio 19 dieną priėmė nutarimą reikalauti pašalinti teisės pažeidimus, tai yra, kad Nacionalinė žemės tarnyba imtųsi priemonių žemės naudojimo valstybinės priežiūros srityje nustatytiems pažeidimams pašalinti.

Vykdydama minėtą nutarimą, Nacionalinė žemės tarnyba pernai rugsėjo 30 dieną kreipėsi į teismą su priešieškiniu dėl valstybinės žemės sklypo nuomos sutarties nutraukimo. Šiuo metu civilinė byla yra nagrinėjama teisme, teismo sprendimas nepriimtas.

Valstybinė miškų tarnyba pernai priėmė sprendimą, kuriuo 3,4 ha miško plotą, esantį minėtame žemės sklype, įregistravo į Miškų valstybės kadastrą. Šis sprendimas yra apskųstas Vyriausiajai administracinių ginčų komisijai.

Reaguojant į viešojoje erdvėje skelbiamą informaciją, taip pat atsižvelgiant į tai, kad valstybės institucijose, atsakingose už rekreacinių teritorijų apsaugą, šis visuomenei aktualus klausimas nėra sprendžiamas, tai yra, nesiimama priemonių galimiems pažeidimams nustatyti bei juos pašalinti, Vilniaus apygardos prokuratūros viešąjį interesą ginantys prokurorai pradėjo tyrimą dėl tvoros statybos teisėtumo, skelbia prokuratūra.

Savo ruožtu Aplinkos ministras Simonas Gentvilas pirmadienį paragino Aplinkos apsaugos departamentą ir Nacionalinės žemės tarnybą būti aktyvesniais ir išnaudoti visas viešo intereso gynimo priemones, įskaitant kreipimąsi į generalinę prokuratūrą bei teismus, dėl lankymosi valstybiniame miške užtikrinimo.

Nacionalinė žemės tarnyba, kuri yra valstybinės žemės patikėtinis šioje teritorijoje, yra nutraukusi nuomos sutartį su įmone „Gulbinų turizmas“ valstybiniu mišku pripažintame žemės plote.

Ji taip pat šiuo metu ruošia dokumentus ir ketina kreiptis į teismą dėl valstybinio miško aptvėrimo būtinumo šioje teritorijoje klausimo.

Pasak ministerijos, vadovaujantis Miškų įstatymu, miško valdytojas, šiuo atveju –  Nacionalinė žemės tarnyba, turi užtikrinti laisvą fizinių asmenų lankymąsi miške. Tai reiškia, kad visiems atvykusiems pailsėti į šią vietą turi būti sudarytos  sąlygos laisvai patekti į mišką ežero pakrantėje.

Praėjusią savaitę žiniasklaidos atstovai atliko tyrimą ir bandė patekti į Gulbinių kvartale esantį mišką bei prieiti prie ežero, tačiau juos pasitiko ir lydėjo apsauga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nusavintojas

Nusavintojas portretas
Galetu ta miska perleisti tai sodybai. Nebutu jokiu gincu tada, jei tai taptu tos sodybos nuosavybe.

...

... portretas
valstybe valstybeje...Jei priesas uzpultu,gintu kas nors tokia valstybe?

Ir šitie kyšininkai dar nori tikrinti automobilių taršą!?

Ir šitie kyšininkai dar nori tikrinti automobilių taršą!? portretas
„Aplinkos ministerija ir jai pavaldus Aplinkos apsaugos departamentas teigia, kad tvoros šalinti iš miško nėra pagrindo, nes yra varteliai ir pro juos visi gali patekti į mišką.“
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių