Quantcast

Į policiją atvykęs parlamentaras V. Gapšys: kur duos lovą, ten nakvosiu

  • Teksto dydis:

„MG Grupės“ politinės korupcijos byloje nuteistas parlamentaras Vytautas Gapšys penktadienį prisistatė į Vilniaus apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą dėl bausmės vykdymo.

Penktadienį prieš antrą valandą dienos į komisariatą su lagaminu atvykęs V. Gapšys žurnalistams sakė besitikintis, jog bent kol kas už grotų ilgai neužtruks, nes penktadienį pateikė Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) kasacinį skundą, kuriuo prašoma stabdyti bausmės vykdymą.

„Būtiniausius daiktus (pasiėmiau – BNS), natūralu, tikiuosi, kad ilgai neužtruks Aukščiausiajame Teisme ir išnagrinės šiandien pateiktą kasacinį skundą su prašymu stabdyti bausmės vykdymą“, – žurnalistams sakė V. Gapšys.

Opozicinės Darbo partijos frakcijos atstovas V. Gapšys penktadienį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) apskundė Apeliacinio teismo nuosprendį.

Jis prašo palikti pirmos instancijos teismo nuosprendį, kuriuo buvo išteisintas kaip nepadaręs nusikaltimo, ir atidėti Lietuvos apeliacinio teismo skirtos bausmės vykdymą, kol byla bus išnagrinėta LAT.

LAT patvirtino penktadienį gavęs pirmąjį kasacinį skundą „MG Baltic“ byloje. Kaip pranešė teismas,  bausmės vykdymo stabdymo klausimas bus nagrinėjamas kartu su kasacinio skundo priėmimo klausimu, paprastai skundų priėmimo ar nepriėmimo klausimas išsprendžiamas per 1–3 savaites.

„Matosi, kad institucijos šįkart dirba neįprastai greitai savo darbą, bent jau tikiuosi, kad įprastai greitai atliks ir kitos institucijos, kurios nagrinės skundą“, – sakė V. Gapšys.

V. Gapšys teigė, jog pareigūnai jam liepė į policijos komisariatą prisistatyti penktadienį, tik pavyko susitarti, kad terminą iš pirmos nukeltų į antrą valandą, kad spėtų pateikti skundą.

„Nežinau tų dalykų, manau, kad man jie (pareigūnai – BNS) paaiškins, ir toliau lauksim kasacinio teismo sprendimo dėl kasacinio skundo priėmimo ir sprendimo dėl bausmės vykdymo atidėjimo“, – parlamentaras teigė neįsivaizduojantis, kur jis vyks toliau iš policijos komisariato.

Matosi, kad institucijos šįkart dirba neįprastai greitai savo darbą, bent jau tikiuosi, kad įprastai greitai atliks ir kitos institucijos, kurios nagrinės skundą.

„Kur duos lovą, ten nakvosiu, tikiuosi, ant žemės nereikės“, – sakė V. Gapšys.

Klausiamas, ką susidėjo į laisvės atėmimo vietą, politikas teigė, kad lagaminą sukrovė žmona, jame tikriausiai bus būtiniausi daiktai, su savimi turėjo ekonomisto Brado DeLongo (Bredo Delongo) knygą „Slouching Towards Utopia“ (Svirduliuojant į utopiją - liet.).

Jis dar tikėjosi, kad pareigūnai nurodys, į kurią laisvės atėmimo vietą jis turi atvykti atlikti bausmės, ir jis galės tai padaryti pirmadienį.

„Tikėjausi, kad sulauks sprendimo iš LAT ir nedarys viso šito, bet sakiau, kad gali būti ir šou elementų, ne aukščiausiam lygyje pasiruošė tai padaryti, bet šiandien pakankamai griežtai pareikalavo, kad padaryčiau šiandien. Jeigu mane išleis šiandien ir leis atvykti pirmadienį, ką veikt su vaikais, ir atvyksiu pirmadienį“, – kalbėjo V. Gapšys.

Politinės korupcijos byloje V. Gapšys pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo, jam skirti ketveri metai ir šeši mėnesiai laisvės atėmimo, penkeriems metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių, nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas, taip pat nuspręsta iš jo išieškoti 8 tūkst. eurų.

Apeliaciniam teismui paskelbus nuosprendį  V. Gapšys žurnalistams sakė kol kas mandato neatsisakysiantis, nes teikia skundą LAT.

Jis patvirtino, jog gali susiklostyti situacija, kai su parlamentaro mandatu bus laisvės atėmimo įstaigoje, tačiau pažymėjo, jog tai neužtruks, nes ir neatsisakius mandato jį panaikins Seimas per supaprastiną apkaltos procesą, įsiteisėjus apkaltinamajam nuosprendžiui.

Kaip skelbė portalas lrt.lt, E. Masiulis, R. Kurlianskis ir V. Gapšys iš pradžių bus pristatyti į Kauno kalėjimą, esantį, o iš ten per 10 darbo dienų bus paskirti į konkrečias bausmės atlikimo vietas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šaltkalvis-ginekologas

šaltkalvis-ginekologas portretas
Net ašara nubiro man man beklausant jo kalbų apie vaikus...

Anonimas

Anonimas portretas
SEDĖS IR BEZDĖS...KASTUVĄ Į RANKAS IR SNIEGĄ VALYTI...

A tai

A tai portretas
Užpiskis kada nors sės, ar didžiojo komunistų vagies gaujiniams, kgb aplinkos prokurorijaus pavliko, sukurta vsio zakonno...kaip rosiejoj
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių