Quantcast

Verslą atkirto nuo partnerių

Švedijos oro bendrovė "Skyways" nutraukė skrydžius iš didžiausio Lietuvoje Vilniaus oro uosto ir gerokai komplikavo šalies verslininkų susisiekimą su Skandinavijos partneriais.

Bendrovė nuo pernai birželio iš Vilniaus keleivius skraidino į Švedijos sostinę Stokholmą, tačiau dabar pranešė skrydžių atsisakanti.

Vilniaus oro uosto komunikacijos vadovė Sandra Šiaulienė dienraščiui "Vilniaus diena" teigė nežinanti konkrečių priežasčių, dėl kurių skrydžiai buvo atšaukti.

"Sunku pasakyti, kodėl taip yra. Tikriausiai derėtų klausti pačios bendrovės atstovų. Galiu pasakyti tik tiek, kad skrydžiai nebevykdomi nuo šios savaitės", – teigė oro uosto atstovė.

Anot jos, bendrovės skrydis į Švedijos sostinę buvo populiarus, šiuo reisu nuolat skrisdavo nemažai keleivių.

"Žiūrėsime, ką galima padaryti. Oro uostas bandys derėtis su kitais skrydžių operatoriais, kad jie pradėtų skrydžius į Stokholmą. Manome, kad derybos artimiausiu metu bus sėkmingos", – teigė pašnekovė.

"Skyways" tai buvo vienintelė kryptis iš Lietuvos. Pernai bendrovė į Stokholmą skraidino kartą per dieną, o šią žiemą jau du kartus per dieną – ryte ir po pietų.

Skrydžio atšaukimas daug rūpesčių sukels su Skandinavijos šalimis nemažai ryšių turintiems Lietuvos verslininkams.

Darbo reikalais į Stokholmą nuolat skraidantis bendrovės "Tele 2" generalinis direktorius Petras Masiulis dienraščiui sakė, kad žinia itin nemaloni.

p>"Bent kartą per mėnesį ten skrisdavau. Žinoma, kad dabar kils rūpesčių. Reiks ieškoti kitų būdų, kaip pasiekti miestą", – sakė verslininkas.

Jis sakė negalintis pasakyti, kad skrydžiai buvo itin populiarūs. Esą lėktuvai skrisdavo ne pilni.

"Iš dalies aš juos suprantu, lėktuvai retai būdavo pilni. Dažniau gal skrisdavo tik puspilnis lėktuvas", – sakė P.Masiulis.

"Skyways" anksčiau taip pat siūlė skrydžius iš Vilniaus į Berlyną.

Švedijos sostinę vis dar galima pasiekti skrydžiu iš Kauno. Juos nuo kovo 25 d. oro linijų bendrovė "Ryanair" vykdys tris kartus per savaitę.

Stokholmą anksčiau tiesioginiu skrydžiu buvo galima pasiekti ir iš Palangos, tačiau dėl menko populiarumo skrydžių bendrovė "Sweden Airways" reisus rudenį atšaukė. Iš Palangos bendrovė buvo pasiryžusi keleivius į Švediją skraidinti tris kartus per savaitę.


Gera žinia

Didžiausia Rusijos skrydžių bendrovė "Aeroflot" sekmadienį pradeda skrydžius iš Maskvos Šeremetjevo į Vilniaus oro uostą.

Bendrovė keleivius skraidins kasdien "Airbus" lėktuvais.

Šiuo metu iš Maskvos Domodedovo į Vilniaus oro uostą skraidina antra pagal dydį Rusijos oro bendrovė "Transaero", iš Maskvos Vnukovo oro uosto – "uTair". Skrydžius iš Maskvos Domodedovo oro uosto į antrą pagal dydį Lietuvos miestą Kauną šiuo metu siūlo Rusijos skrydžių bendrovė "IrAero".

Kontrolinį "Aeroflot" akcijų paketą (51,17 proc.) valdo valstybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių