Quantcast

Tautos balsas internete

Palaikau brolius latvius, šaunuoliai, kad sukilo. O mes ar sugebame tą padaryt? Ar dar ilgai vergausime ponams? Einame ir parodome valdžiai, kad gana mus mulkinti... Pakelk galvą, lietuvi broli.

***

Na, taip, perversmai krizės akivaizdoje tikrai pagerina padėtį. Gudrūs tie riaušininkai. Yra ir kitokių priemonių, civilizuotesnių: streikai, kelių blokados ir kt. Kurie aukų nereikalauja ir apsieina be smurto.

***

Manau, kad kraštutinumai neišspręs problemos. Metas mūsų valdžiai, oi metas pagalvoti ne tik apie savo kišenes, pilvukus ir artimųjų gerovę, bet laikas nusileisti nuosavais padukais ant Lietuvos žemelės ir pasižiūrėti, kaip visiems lietuvaičiams "smagu veržtis diržus". Ateina laikas, kai sijonus ir kelnes pasirišime guma, nes geresnio diržo nenusipirksime, o ir patogiau – ji ir pasitraukia, ir patįsta, ir veržti gal nereikės.

***

Kiek galima kęsti valinsko-kubiloidų cinišką tyčiojimąsi iš Lietuvos Konstitucijos ir įstatymui paklusnių lietuvių? Jei šitie svolačiai – valinsko, kubiloidiniai abonentai patys nepasitrauks iš valdžios, "dėkinga" tauta juos išneš ant šakių.

***

Šaunuoliai latviai. Nėra ko varyti, kad ten tik girtuokliai atvarė. Užkniso ES padlaižūnai – apsistato giminėmis bei draugeliais ir kurpia įstatymus pagal savo poreikius. Ateina laikas ir Lietuvai – kiek gi galima? Nusistato sau atlyginimus tokius per mėnesį, kiek dauguma lietuvių per metus uždirba, ir dar rėkauja – susiveržkim diržus...

***

Man neaišku, kodėl "valdantieji" yra ne valdantieji, o pasipinigauti susirinkę teroristai. Nesuprantu, kaip žmonės nesuvokia, kad visos vilos ir milijoninės sąskaitos yra iš kiekvieno mūsų įneštų pinigų. Kiekvienas valdančiųjų desantas kas kelerius metus atsinaujina tuščia skyle, į kurią suteka Lietuvos turtas. Kodėl jie valstybės tvarkyti nepradeda išvalydami savo kiemą? Kodėl ne patys bando taupiau gyventi, o atvirkščiai – pasididina ir taip didelius atlyginimus? Ne, jie geriau užsmaugs paskutinį vargšą, kuris duonai vos sukrapšto.

***

Atėjo nauja valdžia, ir visi mano, kad per vieną dieną viską sutvarkys. Ir ne jie per vieną dieną viską padarė Lietuvoje blogai. Visi tie mokesčiai, kuriuos nori įvesti valdžia, kitose valstybėse jau seniai yra. Jie gi ne iš piršto tokius dalykus ištraukė. Tuos mokesčius valdžia turėjo įvesti tuomet, kai Lietuvoje daug geriau buvo. Bet jie juk tik norėjo, kad galėtų pasakyti: va, kai mes sėdėjome valdžioje, taip gerai visiems buvo. O po to bėdą krizei suvertė. Truputį pagalvokite, ką sakote! Ne tik Lietuvoj taip blogai, visur nelengva.

***

Mes juk ne arabai – savo nuomonę reikia reikšti per rinkimus, o ne po jų. Kai sėdime ir žiūrime, kaip renka į Seimą visokius čipolinus ar lakūnus, tada ir būna atitinkamas rezultatas. Dažniausiai tie, kurie neina balsuoti – eina į gatves bardakų daryti ir, kad ir kaip būtų gaila, niokoja savo šalį be jokių rezultatų. Geriau visa gauja susiburtų ir per rinkimus išrinktų ne kokius gražuolius ar populiarias žvaigždes, bet protingus, kvalifikuotus specialistus. Va tada ir būtų geresnis gyvenimas.

***

Ar jūs tikite, kad ten riaušes sukėlė latviai? Akivaizdu, kad čia rusų darbas. Prisiminkite pernykščius įvykius Taline – kas daužė parduotuvių vitrinas, ar estai? Ir dar žiūrėkime, kad Vilniuje penktadienį tas nenutiktų – juk ir pas mus "profsąjungos" kviečia į mitingą, o po to prieis visokių jedinstvininkų, sukels riaušes, ir sakys, kad čia lietuviai nepatenkinti.

***

Aš irgi prieš riaušės, bet mes (tauta) turime elgtis su valdžia kultūringai, o jie su mumis – kaip norisi? Ar nors vienas korupcionierius atstatydintas, gal kalėjime kas nors sėdi?


Šiame straipsnyje: Latvijariaušės

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių