Quantcast

Tautinių mažumų atstovai rengia dar vieną mitingą

  • Teksto dydis:

Tautinių mažumų atstovai, remiami Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA), šią savaitę ketina vėl rengti protesto akciją dėl švietimo situacijos bei Darbo kodekso pakeitimų.

Kaip rašo portalas lzinios.lt, Vilniaus miesto savivaldybė ateinantį penktadienį leido prie Vyriausybės rūmų surengti mitingą „Prieš neteisingą politiką socialinėje ir švietimo srityse“. Pasak rengėjų, akcijoje turėtų dalyvauti profesinių sąjungų atstovai, švietimo, kultūros, socialinės apsaugos darbuotojai, tautinių mažumų ir lietuvių kalba mokomų mokyklų mokinių tėvai. Iš viso planuojama ateinant apie 2 tūkst. žmonių.

Šįkart protesto organizatoriai ketina protestuoti dėl uždaromų mokyklų, „katastrofiškos“ vaikų darželių darbuotojų socialinės padėties, taip pat dėl Vyriausybės parengto Darbo kodekso pakeitimų, esą ribojančių darbuotojų teises.

Leidimo surengti mitingą savivaldybės prašė Lietuvos lenkų mokyklų tėvų forumo atstovė Danuta Narbut. Aktyviai palaikoma LLRA politikų ji pastaruoju metu yra vadovavusi kelioms lenkiškų mokyklų protesto akcijoms. Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija bei Lietuvos švietimo profesinė sąjunga prie protesto neketina prisidėti.

Pastarąjį kartą panaši protesto akcija vyko rugsėjo 1-ąją - kai kuriose lenkiškose mokyklų tądien pamokos nevyko, o mokiniai, jų tėvai bei LLRA vadovai iškeitė į maldą prie Aušros vartų. Įspėjamasis streikas skelbtas ir birželio pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juonis

juonis portretas
tai kur daugiausia mazumos gyvena,ten maziausias ir bvp vienam zmogui,kalbu apie salcininku rajona.klausimas ka jie veikia.matomai samane gerti moka ir protestuoti.

baikit terliotis

baikit terliotis portretas
su tomis mažumomis. Niekur nėra joms taip gerai, kaip Lietuvoje, tai padarykim taip - suvienodinkim tų mažumų sąlygas su kitose valstybėse gyvenanačių mažumų sąlygomis, tuoj pat baigsis tų tomaševskininkų ir ruskių išsidirbinėjimai. Lietuviams reikia daugiau dėmesio, o ne toms mažumoms, kurios, kaip parazitai gyvena ir elgiasi Lietuvoje. Kas joms kliudo varyti į savo šalis? Ko tos mažumos nori? Jos yra ruskių rezidentai Lietuvoje ir tyčia rėkia apie, neva, blogas sąlygas, tyčia blogina santykius su Varšuva, tyčia kiša pagalius į ratus, tai tegul varo iš Lietuvos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių