Quantcast

Sugebėjimus demonstravo floristai

Visą savaitgalį Vilniaus parodų ir kongresų rūmuose "Litexpo" vyko "Žiemos puokštės" konkursas-paroda. Šiame floristų konkurse dalyvauja ne tik lietuviai, bet ir svečiai iš užsienio šalių, ne tik profesionalai, bet ir jaunieji mėgėjai.

Floristų konkursas "Litexpo" vyksta jau 33 metus. Kaip pasakojo projektų vadovė Nijolė Gavelienė, šis renginys per tiek metų jau turi savo tradicijas. Jis yra dviejų dalių. Viena jų – dalyvauja moksleiviai. Tarp jų gali būti net lopšelį lankantys mažyliai, kita grupė – 1–7 klasės, vyresni vaikai ir kolegijų studentai. Kita dalis yra žmonės, kurie jau dirba šį darbą kaip profesionalūs floristai, turi savo salonus.

"Šiųmetis konkursas galbūt ypatingas tuo, kad turime daug svečių iš Estijos, Latvijos ir Baltarusijos. Tad profesionalų gretose – penki dalyviai, du iš jų yra mūsų tautiečiai. Tai jau subrendę žmonės, turintys savo stilių, mąstymą, suvokimą, kas yra floristika", – pasakojo pašnekovė.

Jaunesnieji konkurso-parodos dalyviai dar mokosi, turi savo mokytojus ir siekia floristo karjeros. Tačiau projektų vadovė labai gyrė ir jų darbus, esą dažnai net nesitiki, kad šis darbas – ne suaugusio žmogaus.

Penktadienis buvo moksleivių diena. Daugiausia jie dirbo namuose, tačiau "Litexpo" parodų salėje jie tai darė stebint žiūrovams. Jų darbus parodos lankytojai galėjo išvysti jau šeštadienį.

Taip pat šeštadienį čia visą dieną užduotis vykdė A grupės (mėginančių tapti profesionalais) nariai, kurių buvo per 30, ir penki profesionalūs floristai. Jie taip pat į parodą atvežė vadinamuosius namų darbus, o čia turėjo atlikti dvi užduotis.

Profesionalai gamino vestuvinę nuotakos puokštę, A grupės nariai – floristinį aksesuarą. Paskui ir vienų, ir kitų laukė užduotis "Staigmena". Jie gavo skirtingas temas ir pasitelkę fantaziją bei gebėjimus stengėsi tapti geriausi.

Nugalėtojai buvo renkami ir iš A grupės, tačiau finale dalyvavo tik profesionalai. Didysis prizas – kelionė į Vokietijoje vyksiančią pasaulinę floristikos parodą.

"Paroda unikali tuo, kad įvairiausiais darbais ji papildoma kas valandą. Padaromas koks nors darbas ir iškart eksponuojamas", – sakė N.Gavelienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių