Quantcast

Sostinės vairuotojams – raginimas neblokuoti viešojo transporto stotelių

  • Teksto dydis:

Sostinėje vairuotojai raginami neblokuoti viešojo transporto stotelių – tam stotelėse įrengiami įspėjamieji ženklai, o važiuojamoji kelio danga paženklinta geltonos spalvos zigzagu, kuris draudžia automobiliams stovėti viešojo transporto stotelėse.

Pasak „Susisiekimo paslaugų“ atstovų, automobilių vairuotojams sustojant stotelėse ir taip jas blokuojant, autobusams ir troleibusams sudėtinga ne tik privažiuoti prie keleivių įlaipinimo ir išlaipinimo aikštelių, bet ir saugiai iš jų išvažiuoti.

Atlikus tyrimą nustatyta, kad dažniausiai automobiliais užtveriama 41 viešojo transporto stotelė. Įrengtais informaciniais skydais „Neblokuokite stotelės“ ir specialiu ženklinimu siekiama skatinti vairuotojus elgtis sąmoningiau ir neužtverti vietų, kuriose sustoja viešasis transportas, taip užtikrinant sklandesnį jo judėjimą bei didesnį pačių keleivių saugumą.

Be to, primenama, kad Kelių eismo taisyklės draudžia sustoti ir stovėti maršrutinio transporto sustojimo aikštelėse ir arčiau kaip 15 metrų atstumu nuo jų, jeigu tai kliudytų maršrutinio transporto eismui.

Daugiau apie tai – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

che

che portretas
mat litovcai atsirado...pavadinimas ant stoteles 'lietuviskas' ...o kodel neparase Neuzstatykit stoteles... tie musiskiai kalbininkai turbut kile nuo ciukotkos...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių