Quantcast

Sostinės savivaldybė dosni Šiaulių jaunimui

Pinigų bado kankinama sostinės savivaldybė sugebėjo rasti pinigų dar viena projektui, vargiai susijusiam su Vilniumi. Iš savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo nutarta skirti 5 tūkst. litų Jaunųjų tautininkų organizacijos Šiaulių skyriui.

Už šiuos pinigus šiauliečiai tautininkai pirks kompiuterius. Suma palyginti nedidelė, tačiau Vilniaus miesto parama Šiaulių jaunimui atrodo mažų mažiausiai keistai.

Tiesa, jaunieji tautininkai atvirai deklaruoja paramą Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams, partijai, kuri sudaro dabartinės Vilniaus valdančiosios koalicijos branduolį. Tačiau sostinės savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas "Vilniaus dienai" teigė nepritariantis, kad Vilniaus pinigai būtų skiriami Šiaulių tautininkams. Pasak jo, 5 tūkst. litų šiauliečiams atiteko miesto tarybos narių valia, ir jis su šiuo sprendimu esą neturi nieko bendra.

"Paskirta kolegijos sprendimu. Tarybos nariai turi tam tikrą fondą, jie juo disponuoja ir skiria lėšas. Aš irgi manau, kad geriau būtų (pinigus skirti – red. past.) Vilniui. Bet jeigu jie taip mano – ką padarysi. Nėra tokios praktikos, kad pats administracijos direktorius nuspręstų iš rezervo fondo skirti kokią nors sumą", – teisinosi V.Milėnas.

Žinia apie Vilniaus savivaldybės skiriamus pinigus kiek nustebino ir pačius jaunuosius tautininkus. Tiek organizacijos prezidentas Žilvinas Leškevičius, tiek jos Šiaulių skyriaus vadovas Romas Jonkus "Vilniaus dienai" teigė nesitikėję paramos iš sostinės vadovų.

"Pinigų dar iš tikrųjų negavome. Net nemanome, kad juos gausim. Jei gausim – būsim laimingi ir dėkingi", – sakė R.Jonkus.

Esą Šiaulių tautininkai iš pradžių kreipėsi į savo miesto savivaldybę. Tačiau atsakymas, R.Jonkaus teigimu, buvo neigiamas, ir dėl to nutarta prašyti pinigų iš Vilniaus miesto savivaldybės. "Visur bandom. Žinot, Šiauliai – mažas miestas", – aiškino pašnekovas.

Daugiau nei dvigubai didesnė suma – 11,5 tūkst. litų – iš Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo skirta sostinės lenkų tautinei mažumai. Už šiuos pinigus bus leidžiama specializuota spauda ir organizuojama lenkų ansamblio kelionė į Lenkiją. 2,5 tūkst. litų nutarta skirti viešajai įstaigai "Znad Willi" kultūros plėtros draugijai leidiniui "Perkelti Vilnių į širdį" spausdinti.

Lenkų dainų ir šokių meno ansambliui "Wilia" sostinės savivaldybė nepagailėjo ir 9 tūkst. litų. Jais bus finansuojama kelionė į Lenkiją. Ansamblis nedalyvaus jokiame konkurse, nekeliaus į lenkų išeivijos susibūrimą – už savivaldybės pinigus "Wilia" dalyvaus lenkų tautinių šokių kursuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
Kaži ar Savivaldybė ką nors valdo be pinigų

TEISINGAS

TEISINGAS portretas
Tam davė, tam davė - o mane užmiršo.

nika

nika portretas
Rinkimų triukai. Šiandiena duos - ryt atims dvigubai.
VISI KOMENTARAI 21

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių