Quantcast

Sostinės gatvėse – jaunimo akcija

Vakar nuo pat ankstaus ryto Šv. Jonų parapijos jaunimas vaišino sostinės gyventojus savo keptais pyragais ir rinko aukas katalikiškai "Versmės" gimnazijai.

Vilniečiai ir sostinės svečiai turėjo progą prisidėti prie gražios Šv. Jonų jaunimo iniciatyvos ir padėti katalikiškoje "Versmės" gimnazijoje besimokantiems neįgaliems vaikams.

Šeštadienį visą dieną apie 30 savanorių viename sostinės vienuolynų kepė pyragus. O vakar nuo pat ryto apie 100 savanorių iškeliavo į gatves ir ragino praeivius vaišintis skanėstais bei aukoti neįgalių vaikų mokymosi sąlygoms pagerinti.

Dienraščio žurnalistų kalbinti savanoriai teigė patys šioje akcijoje dalyvaujantys pirmą kartą, tačiau pati akcija rengiama jau ne pirmus metus. Šios tikslas – padėti įrengti neįgaliems vaikams patalpą, kurioje jie galėtų drauge leisti laiką ne pamokų metu.

"Dabar tie vaikai glaudžiasi kas kur. Kas ant palangių, kas dar kur. Jiems tikrai nepatogu, todėl buvo nuspręsta padėti. Lėšos šiems vaikams renkamos antrus metus, o iš viso akcijai, per kurią vilniečiai vaišinami pyragais, – jau penkeri. Ankstesniais metais aukos būdavo skiriamos vaikais besirūpinančioms organizacijoms", – kalbėjo savanoris Matas.

Kita savanorė Gabrielė papasakojo, kad miestiečiai ne tik aukoja ir vaišinasi pyragais, bet ir patys atneša savo keptų pyragų, kuriuos atiduoda dalyti: "Yra tikrai labai gerų žmonių. O šiaip įvairiai būna. Daugiausia aukoja užsieniečiai. Vienas žmogus atnešė savo iškeptą pyragą ir atidavė, kad mes padalytume. Labai miela ir gražu, kad tokia akcija per šventes ne tik kam nors padeda, bet ir suvienija žmones, uždega jų širdyse kalėdinę dvasią, skatina dalytis, daryti gera."

Savanoriai dirbo keliomis pamainomis iki 18 val. Per tą laiką buvo išdalyta daugiau nei šimtas pyragų. Mieste taip pat buvo įsikūrusios dvi savanorių palapinės – Vinco Kudirkos aikštėje ir prie Šv. Jonų bažnyčios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių