Quantcast

Seimūnų cinizmas šiurpina

Politikai, po tragedijos Aleksandrijoje pažadėję, kad greitai sutramdys kelių chuliganus, netesi savo žodžio.

Seimo nariai niekaip nesugeba nustatyti griežtesnių bausmių avarijas padariusiems ir neblaiviems vairuotojams. Vakar parlamentarai, ketinę įteisinti didesnes bausmes, susipainiojo procedūrose ir vėl atidėjo šį darbą kitam posėdžiui. Kiek gyvybių buvo galima išsaugoti, jeigu Seimas šių įstatymo pataisų nebūtų abejingai stumdęs daugiau nei metus? Aleksandrijos tragedijos aukų tėvai netiki, jog tris jų vaikus pražudęs policininkas Saulius Paulikas, kaip ir kiti kelių huliganai, bus griežtai nubaustas, todėl siekia, kad jį visą gyvenimą slėgtų bent civilinis ieškinys. Vakar visos trys šeimos nusprendė reikalauti atlyginti joms neturtinę žalą po milijoną litų.

„Suprantame, kad pirmą kartą nuteistas policininkas Saulius Paulikas nekalės viso jam skirto laiko. Praeis keleri metai, jis išeis į laisvę ir viską pamirš. Nesitikime gauti pinigų, mums jie vaikų neatstos, bet norime, kad S.Pauliko neapleistų kaltės jausmas“, – kalbėjo Adomas Kubilius.

Visos trys šeimos vakar ketino ieškininius pareiškimus įteikti Skuode bylą tiriančiam prokurorui.

Prabėgus mėnesiui nuo tragedijos, kai einančius iš mokyklos tris draugus mirtinai sužalojo dideliu greičiu lekiantis S.Pauliko vairuojamas BMW, berniukų tėvai pasakojo, kad netekties jausmas jų dar neapleido.

„Pradžioje buvo tik skausmas, o dabar vis labiau kankina begalinis ilgesys, – pasakojo S.Buškaus tėvai. – Dukros nenoriai sėda prie kompiuterio. Tai buvo Mindaugėlio vieta. Dabar dažną dieną kompiuteris lieka net neįjungtas. Kur buvęs kur nebuvęs Simukas vis atbėgdavo, buvo kaip savas vaikas. namai lyg ištuštėję. Mergaitės pritilusios. Dienos eina, ne lengviau.“

„Nė minutei negalime užsimiršti. Į darbą važiuoju, o užkliūva už tos vietos. S. nuverstas stulpas jau atstatytas, žvakių liepsnos vis atkreipia dėmesį“, – susigraudinęs A.Kubilius.

Berniukų žuvimo vieta tamsiu paros metu apšviesta. nuolat dega žvakės, vis atsiranda Sūnų netekę tėvai pasakojo su baime išleidžiantys pamokas, o kai kurie nuvežantys vaikus į mokyklas ir parsivežantys atgal. Aleksandrijos seniūnija rūpinasi apšviesti kelią iki ketina čia apriboti greitį dirbtinius kalnelius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių