Quantcast

Šaltis mokinius džiugino neilgai

Simono Daukanto vidurinės mokyklos mokiniai sekmadienį vakare sulaukė džiugios naujienos – pirmadienį nebus pamokų. Vėliau paaiškėjo, kad teks mokytis šeštadienį.

Žinia, žaibu apskriejusi mokinius, buvo tokia – mokykloje šalta, nes sugedo katilinė. Savaitgalį oro temperatūra S.Daukanto mokykloje staiga nukrito, o vakar rytą tesiekė 12 laipsnių šilumos. „Praėjusią savaitę moksleiviams buvo atostogos, todėl mokyklos šildymo sistema veikė taupymo režimu, o kadangi savaitgalį įvyko siurblio avarija, mokykloje pasidarė dar šalčiau“,– pasakojo Simono Daukanto vidurinės mokyklos direktorės pavaduotoja Jūratė Kalibatienė. Mokyklos vadovybė su pedagogais nusprendė atšaukti pirmadienio pamokas. „Sekmadienį paskambinome visų klasių auklėtojoms ir apie sprendimą paprašėme informuoti savo mokinius. Paskui vaikai skambino vieni kitiems. Taigi šiandien į pamokas atėjo vos keli neinformuoti mokiniai“, – J. Kalibatienė.

p>Remontas ilgai netruko

„Pirmas šildymo sistemos gedimą sekmadienį pastebėjo sargas. Rūsyje ėmė ūžti šildymo katilas, iš vamzdžių pradėjo tekėti vanduo, todėl sargas iškvietė valdžią“, – pasakojo Simono Daukanto mokyklos ūkvedė Jelena Jakovleva.

Šildymo katilas mokykloje buvo pakeistas prieš šešerius metus, ir kol kas nežinoma, dėl kokių priežasčių sugedo. Į mokyklą vakar iš pat ryto buvo iškviesti mokyklos šildymo įrenginiais besirūpinančios įmonės „City Service“ remontininkai, kurie per tris valandas pašalino gedimus.

„Mūsų įmonė dar sekmadienį buvo įspėta apie šildymo sistemos sutrikimą, o šiandien darbuotojai nupirko naują siurblį ir nuvažiavę jį pakeitė“, – sakė „City Service“ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas. Įmonė rūpinasi 245 Vilniaus mokyklų ir vaikų darželių šildymo sistemomis, tačiau kitose, išskyrus Simono Daukanto, šiemet dar nėra užfiksuota jokių didesnių gedimų.

Šeštadienis – darbo diena

Vakar po pietų šildymo sistema Simono Daukanto vidurinėje pradėjo veikti įprastu režimu, o temperatūra pakilo iki 18–20 laipsnių. Šiandien mokykloje pamokos jau vyks.

Neilgai džiūgavę Simono Daukanto vidurinės mokiniai sužinojo, kad ateinantį šeštadienį turės atidirbti. „Visas pirmadienio pamokas nusprendėme perkelti į savaitgalį. Taigi kaip ir visoje šalyje pas mus bus normali darbo diena“, – sakė J.Kalibatienė.

Šį šeštadienį visos įstaigos dirbs už praėjusį laisvą penktadienį. „Kadangi vaikams per tą ilgąjį savaitgalį buvo atostogos, jei ne katilo gedimas, jiems šeštadienį nebūtų reikėję eiti į mokyklą“ – teigė direktorės pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių