Quantcast

R. Šimašius: kyla problema dėl pusiaukelės namų, nes šie statyti nepasitarus

Sostinės Rasų seniūnijos gyventojai nepritaria planams, su jais nepasitarus, apgyvendinti čia steigiamuose pusiaukelės namuose atvirojo tipo nuteistųjų įstaigą. Bendruomenės atstovų teigimu, šis rajonas šalia stoties yra padidinto kriminogeninio pavojaus zona. 

Pasak projekto autoriaus Česlovo Jociaus, konkretus pastatas pasirinktas todėl, kad jis yra vienintelis, priklausantis valstybei ir atitinkantis visus keliamus reikalavimus. Č. Jociaus teigimu, bus kalbamasi su vietos bendruomene ir bandoma paaiškinti, kad pusiaukelės namai neturėtų jų gąsdinti.

„Bendruomenei mėginame paaiškinti, kad iš tikrųjų suprantame jų nuogąstavimus ir baimes, bet šiandien organizuojami susitikimai ir mėginsime paaiškinti, kas išvis yra tie pusiaukelės namai. Skamba baisiai, bet iš tikrųjų nėra taip, kaip žmonės galvoja“, – tikina Vilniaus pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Č. Jocius.

Išrinktasis sostinės meras Remigijus Šimašius pritaria pusiaukelės namų idėjai, tačiau sako, jog didžiausia problema kyla dėl to, kad šalia gyvenančiai bendruomenei apie sprendimą buvo pranešta jį priėmus.

„Kai ateina diena X ir žmonės, kelerius metus sėdėję uždaryti įkalinimo įstaigose, tiesiog iš jų išeina, jie išeina į tą pačią bendruomenę. Taigi man atrodo, kad yra labai didelis visos visuomenės interesas, kad tie žmonės išeitų pasiruošę laisvei ir tuos paskutinius mėnesius praleistų su didesne priežiūra, bet vis dėlto natūralioje aplinkoje, kur ir gyvens. Tai, man regis, yra gerai. Tačiau man atrodo, kad buvo nesuderinti du tikslai, ir kažkas iki galo nepadarė savo namų darbų“, – sako Vilniaus meras R. Šimašius.

Lietuvoje ketinama steigti keturis tokio tipo namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių