Quantcast

Prie bilietų – eilės

Likus dienai iki rugsėjo 1-osios, kai Vilniuje baigs galioti senieji e. bilietai, vilniečio kortelės sistema vėl ėmė strigti.

Stovėjo ir valandą

Ketinę pasipildyti naująją kortelę vilniečiai penktadienį vėl atsimušė į techninių problemų sieną.

Visame mieste esančiuose spaudos kioskuose vėl užstrigus bilietų pildymo sistemai, miesto gyventojai užplūdo savivaldybės įmonės "Susisiekimo paslaugos" kioską V.Kudirkos aikštėje. Eilėje, nusidriekusioje net keliasdešimt metrų, kai kurie vilniečiai laukė daugiau nei valandą.

p>"Apėjau daugiau nei dešimt kioskų. Nė viename iš jų nebuvo nei kortelių, nei galimybių jas papildyti. Stoviu čia jau valandą. Manau, dar pusantros teks palaukti", – pasakojo pedagogė Joana.

Anot jos, naujosios sistemos nereikėtų bijoti, bet, kai tenka ilgai laukti eilėje, ji atrodo prastai.

Nepatogumai – ne naujiena

Vilnietis Martynas, nusprendęs pagelbėti kolegoms ir keliems jų pakeisti korteles, nemano, kad nepasitenkinimas vilniečio kortele duotų kokios nors naudos.

"Stoviu čia apie valandą. Šis kioskas arti darbo, oras geras, nelyja, nešalta, tad kodėl gi ne – galima ir pastovėti, – juokavo vyras. – Jeigu jau sugalvotos naujos taisyklės, tai reikia prie jų taikytis. Abejoju, kad atkeis atgal."

Prieš naujuosius mokslo metus nusprendęs savo kortelę pasipildyti mėnesiniu bilietu moksleivis Norbertas teigė su nepatogumais dėl vilniečio kortelės susiduriantis ne pirmą kartą: "Pačią pirmą dieną, kai buvo galima pasikeisti bilietą, tai pavyko padaryti tik trečiame kioske, o šiandien aplaksčiau krūvą kioskų ir niekur neįmanoma pasipildyti bilieto, tik čia ir prie stoties."

Siūlo sukti atgal

Bendrovė "Lietuvos spauda", kurios kioskų tinklas yra didžiausias viešojo transporto bilietų sostinėje platintojas, dėl stringančios vilniečio kortelių sistemos ragina miesto vadovus leisti pildyti senąsias e. bilieto korteles.

"Lietuvos spaudos" elektroninių produktų grupės vadovas Nerijus Orvidas BNS sakė, kad penktadienį nuo ryto senuosius e. bilietus keičiančių vilniečio kortelių sistemos sutrikimai fiksuojami didžiojoje dalyje bendrovės kioskų sostinėje.

"Galėtų būti pasiūlymas galbūt pratęsti senosios e. bilieto sistemos galiojimo laiką. Čia sprendimą priimame ne mes. Tai mūsų siūlymas, sprendimą turi priimti miesto valdžios vyrai", – BNS sakė N.Orvidas.

Kliūčių nekiltų

Jo teigimu, "Lietuvos spaudos" kioskai technologiškai būtų pasiruošę pildyti senąsias korteles.

"Dėl stringančios "Susisiekimo paslaugų" e. bilieto sistemos mes turime daug stringančių "Susisiekimo paslaugoms" priklausančių kortelių terminalų, dėl to mūsų aptarnavimo laikas ilgėja ir natūraliai susidaro eilės. Deja, mes neturime galimybių daryti įtakos "Susisiekimo paslaugų" e. bilieto sistemai. Ta sistema, kurią jie mums pateikė, stringa", – esamą padėtį apibūdino N.Orvidas.

Bendrovės atstovas sakė, kad "Lietuvos spauda" šį savaitgalį pailgino centre esančių kioskų darbo laiką iki vidurnakčio, daugiau kioskų dirbs sekmadienį. Taip pat platinami pigesni nei autobusuose ar troleibusuose vienkartiniai popieriniai bilietai.

"Mes informavome ne tik "Susisiekimo paslaugas", bet ir savivaldybę apie mėnesio pabaigoje natūraliai padidėsiančius klientų srautus, akivaizdu – kai "Susisiekimo paslaugos" nepadarė išvadų, ir turime padarinius", – dėstė N.Orvidas.

Pasak jo, kioskai technologiškai prisitaikę prie kiekvieno mėnesio pradžioje ir pabaigoje padidėjančio klientų srauto, kai transakcijų skaičius išauga iki 300 kartų, ir pastaruosius kelerius metus didesnių sutrikimų nebūdavo.


Stringa nuo pat pradžių

Iš viso Vilniuje yra apie 115 bilietus turinčių platinti "Lietuvos spaudos" ir 35 "Vaskotos" kioskai. Juose senieji e. bilietai turėtų būti keičiami naujomis vilniečio kortelėmis.

Naujosios kortelės pradėtos platinti rugpjūčio viduryje, tačiau nuo pat pradžių fiksuojama sutrikimų. Po to, kai naujos sistemos nepavyko paleisti sklandžiai, nuspręsta, kad Vilniuje iki Naujųjų metų bus prekiaujama ir popieriniais viešojo transporto bilietais.

Įvedus naują e. bilieto sistemą, vienkartinius bilietus keičia 30 ir 60 minučių e. bilietai, kuriuos pažymėję keleiviai gali persėsti iš vienos transporto priemonės į kitą, nežymėdami naujo bilieto.

Mėnesinius bilietus keičia 30 dienų bilietai, kurie galioja 30 kalendorinių dienų pirmą kartą juos pažymėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių