Quantcast

Prezidentė: pakanka informacijos, kad R.Skirtunas pažeidė etiką

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia gavusi pakankamai informacijos iš teisėsaugininkų, kad galėtų kreiptis į Teisėjų tarybą dėl kyšio paėmimu įtariamo Vilniaus apygardos teismo teisėjo Ryšardo Skirtuno atleidimo.

„Yra du procesai: tyrimas baudžiamosios atsakomybės prasme, o mes gavome informaciją iš prokuratūros pakankamą, kad galėčiau manyti, kad jis pažeidė teisėjo etiką“, - žurnalistams ketvirtadienį sakė šalies vadovė.

Teisėjų taryba dėl R.Skirtuno atleidimo ketina rinktis į posėdį penktadienį. Vilniaus apygardos teismo teisėjas R.Skirtunas įtariamas paėmęs 30 tūkst. litų už palankius sprendimus. Jį atleisti gali prezidentė, prieš tai gavusi Teisėjų tarybos patarimą.

Tam, kad būtų teisiamas, Seimas turi panaikinti teisėjo neliečiamybę.Seimo laikinoji tyrimo komisija ketvirtadienį laukia papildomos prokuratūros bei Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) informacijos dėl R.Skirtunui gresiančių įtarimų.Išklausę pakartotinai kviečiamus institucijų atstovus, komisijos nariai planuoja pereiti prie rezoliucijos projekto dėl sutikimo patraukti teisėją baudžiamojon atsakomybėn rengimo.

Antradienį išklausę patį teisėją bei pareigūnus, Seimo nariai nusprendė prašyti pateikti daugiau duomenų, kuriais grindžiami įtarimai teisėjo atžvilgiu.Laikinoji komisija turi pateikti Seimui rezoliucijos projektą, ar patenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą dėl teisėjo R.Skirtuno imuniteto panaikinimo. Konstitucija numato, kad teisėjas be Seimo leidimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas, kitaip suvaržoma jo laisvė.

Generalinis prokuroras Darius Valys balandžio 12 dieną kreipėsi į Seimą, kad būtų panaikinta teisėjo R.Skirtuno neliečiamybė, mat jam norima pateikti įtarimus dėl kyšininkavimo. Parlamentarams prokuratūros vadovas sakė, kad R. Skirtunas įtariamas paėmęs 30 tūkst. litų už Laimonui Jurgelevičiui palankius sprendimus.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 12 dieną priėmė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje L.Jurgelevičius pripažintas kaltu dėl sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo, jam skirta trejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Šis nuosprendis apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Generalinio prokuroro duomenimis, R. Skirtunas dėjo pastangų, kad būtų paskirtas į trijų teisėjų kolegiją, kuri nagrinės L.Jurgelevičiaus baudžiamąją bylą. Jis buvo paskirtas pranešėju šioje byloje.

Be to, priimdamas pinigus iš teisiamojo advokato Vitoldo Petravičiaus esą pažadėjo palankų nuosprendį jo ginamajam.R. Skirtunas Vilniaus apygardos teisme dirba nuo 2007 metų gegužės.1984-1991 jis dirbo Vidaus reikalų ministerijoje tardytoju, Tardymo skyriaus poskyrio viršininko pavaduotoju. 1991-1993 metais buvo bendrovės „Hermes“ juristas, 1993-iųjų kovą tapo Vilniaus miestojo 1-ojo apylinkės teismo teisėju ir juo dirbo iki paskyrimo į Vilniaus apygardos teismo teisėjo pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Dėl provokacijų: buvau Seimo komisijos, kuri susipažino su dalimi ikiteisminio tyrimo medžiagos, todėl abejojantiems pasakysiu (detalių atskleisti negaliu kol neprasidės teismas) - neabejokite, jokios provokacijos nebuvo, teisėsauga šioje situacijoje yra visiškai teisi. Prieš kelis metus rašiau, kad būtų gerai, jei STT vadovybė atkreiptų dėmesį, kad vienos STT valdybos, pvz. Šiaulių, Panevėžio STT, dirba puikiai : kerta, sulaiko visus korumpulus, nekreipdami dėmesio į partinę priklausomybę ar rangą), veda bylas teismuose prieš juso ir nuteisia, pasodina. Tuo tarpu Klaipėdos STT valdyba nieko nesulaiko, nes aptarnauja Klaipėdos pseudoelitą, vagiantį iš visuomenės ir dangsto juos. Siūliau STT vadovybei perkelti sąžiningai ir efektyviai su korupcija dirbančių STT padalinių vadovus į Klaipėdą. Deja, Šiaulių vadovą perkėlė ne į Klaipėdą, o į Vilnių, todėl štai rezultatai gaudant kyšininkus tarp teisėjų Vilniuje (ir tarp paminklosauga užsiimančių Vilniuje taip pat) iškart matosi. O Klaipėdoje kaip buvo kyšininkų rojus, taip ir liko.

che che che

che che che portretas
Prezidente, o dėl VENCKIENĖS nepakanka informacijos??? Ha ha ha...

Ir vel

Ir vel portretas
dvigubi prezidentes standartai. O kaip valantinas? Juk jis nusikaltelis ir daro karjera. Tai zymiai baisiau negu kysio paemimas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių