Quantcast

Po „Vilniaus dienos“ straipsnio - Vilniaus mero nurodymai mažinti algas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį savaitraštis "Vilniaus diena" paskelbė apie tai, kad kai kurių savivaldybės valdomų įmonių vadovų atlyginimai per metus gerokai išaugo ir siekia ne du ir ne tris tūkstančius litų.

Ketvirtadienį savaitraštis "Vilniaus diena" paskelbė apie tai, kad kai kurių savivaldybės valdomų įmonių vadovų atlyginimai per metus gerokai išaugo ir siekia ne du ir ne tris tūkstančius litų.

Po minėtos publikacijos meras Artūras Zuokas, reaguodamas į tai, kad Vilniaus miesto savivaldybei priklausančių įmonių vadovų atlyginimai pakilo padidėjus minimaliam darbo užmokesčiui, teigė nustebęs, kad vadovai pasididino atlyginimus.

„Atlyginimas už darbą turi priklausyti nuo įmonės rezultatų, o ne nuo veiksnių, kuriems įstaigų vadovai neturi jokios įtakos. Minimalaus darbo užmokesčio padidėjimas turi būti siejamas su darbuotojais, o su ne vadovais. Administracijos direktorius turi parengti tvarkos aprašą, kuriame turi būti apibrėžta įstaigos vadovų atlyginimų maksimali riba ir nebūtų piktnaudžiaujama įstatymų pakeitimais, nieko bendro neturinčiais su įmonių veikla“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Meras nurodė Administracijos direktoriui rytoj pristatyti tvarkos aprašą, pagal kurį Savivaldybės pavaldžių įstaigų vadovų atlyginimai priklausytų nuo jų rezultatų. Nauja tvarka turėtų įsigalioti nuo pirmadienio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerka

Nerka portretas
O ka, kol spauda neparaso, meras nezino kokie atlyginimai?

Zilius

Zilius portretas
Visiska nesamone. Vaac tai vargsta, kad reik kelt algas o ne mazint. Ir reik dar zmoniu idarbint, nes ne visi gerai kortom losia. O ka, negi ir Milenui sumazins? Tik negali, nes jis nesutiks :-) tai usui sumazes o patarejam liks :-)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių