Quantcast

Paskelbtas Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės direktoriaus konkursas

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir Vilniaus universitetas paskelbė konkursą Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės (RVPL) direktoriaus pareigoms eiti.

Iki liepos 31 dienos teikti dokumentus gali medicinos ir sveikatos arba socialinių mokslų sričių mokslo daktaro laipsnį turintys asmenys, jie taip pat privalo būti ne mažiau kaip penkerius metus ėję vadovo pareigas.

„Tobulindamas diagnostikos, gydymo ir prevencijos procesus, naujasis ligoninės vadovas turės organizuoti paslaugas pagal biopsichosocialinį modelį, orientuotą į visapusišką asmens atsigavimą, skirti deramą dėmesį nemedikamentinėms intervencijoms, mažinti gydymo metu taikomas prievartines priemones, formuoti optimalią ir racionaliai veiksiančią ligoninės struktūrą, vystyti mokslą, į medicinos procesus įtraukiant mokslininkus ir pedagogus, ugdyti naują sveikatos priežiūros specialistų kartą, puoselėti inovatyvią bendravimo ir bendradarbiavimo kultūrą“, – teigiama SAM pranešime.

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, pastarųjų poros metų sukrėtimai – kovido pandemija ir karas Ukrainoje – suaktualino psichikos sveikatos svarbą ir jos reikšmę visuomenei.

Vilniaus universiteto rektorius Rimvydas Petrauskas sakė besitikintis, kad RVPL bus ne tik vieta, kur galima sulaukti pagalbos, bet ji taps ir mokslo tyrimų, projektų, bendradarbiavimo iniciatyvų centru.

RVPL yra didžiausia ir plačiausią paslaugų spektrą teikianti psichikos sveikatos priežiūros įstaiga Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik seimas konkursa nugales

tik seimas konkursa nugales portretas
cia ilgai jieskoti nebutina yra jau tokia kandidatura kuris net savo ilgamecius pacientus atsives

Kalėjimas

Kalėjimas portretas
Carinė Rusija pastatė du kalėjimus Vilniuje tuo pačiu metu. Vienas buvo psichikos ligoniams - tai dabartinė Respublikinė psichiatrijos ligoninė (1903 metais) ir Lukiškių kalėjimas (1905 metais) kuris jau, ačiū dievui, uždarytas. Kada bus uždaryta didžiausią stigmą kelianti visuomenėje Respublikinė psichiatrijos ligoninė su garsiuoju mobingo profesoriumi Germanavičiumi? Tai Lietuvos psichiatrijos GĖDA.

Ligonis

Ligonis portretas
Daba privaro vaistu daug kak by chego ne vyšlo
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių