Quantcast

J.Imbrasas atleistas teisėtai

Buvęs Vilniaus meras Juozas Imbrasas ir vicemeras Arturas Liudkovkis iš pareigų buvo atleisti teisėtai. Tai vakar paskelbė Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai J.Imbrasas ir A.Liudkovskis prašė teismo panaikinti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių vasario 11 d. priimtus keturis sprendimus – atleisti juos iš mero ir mero pavaduotojo pareigų ir išrinkti meru tarybos narį V.Navicką, o mero pavaduotojais skirti Romą Adomavičių, Gintautą Babravičių ir Stanislovą Šriubėną.

Pareiškėjų manymu, grupės tarybos narių sušauktas posėdis ir per jį priimti sprendimai yra neteisėti, todėl turi būti pripažinti negaliojančiais ir panaikinti.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba mano, kad skundas nepagrįstas ir prašė teismo jį atmesti.

Pareiškėjai, Tarybos manymu, nepateikė jokių argumentų, kurie įrodytų, kad priimti sprendimai pažeidė jų teises ar įstatymų saugomus interesus.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinę bylą, priėjo išvadą, kad J.Imbrasas ir A.Liudkovskis iš pareigų atleisti teisėtai ir pagrįstai.

Tarybos sprendimai dėl naujo mero išrinkimo ir jo pavaduotojo skyrimo priimti ne J.Imbraso ir A.Liudkovskio, o kitų asmenų atžvilgiu ir konkrečių teisinių pasekmių pareiškėjams nesukelia, todėl ir šioje dalyje skundas atmestas kaip nepagrįstas.

VD inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių