Quantcast

Jaunimas pažindinosi su studijų miestu

Vilniaus turizmo informacijos centro suteikta galimybe studentams pažinti Vilniaus lankytinas vietas nemokamai jie įvertino išgraibstydami visus kvietimus.

Šeštus metus Vilniaus turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro (VTICKB) vykdoma turizmo programa studentams siekiama, kad jaunimas geriau pažintų ir pamiltų savo studijų miestą.

Šiemet studentai nuo rugsėjo 12-osios kviesti pasivaikščioti su gidais, kurie pasakojo Vilniaus legendas ir kiemelių paslaptis, taip pat apsilankyti Europos parke ir Vilniaus universiteto Botanikos sode Kairėnuose, Genocido aukų muziejuje, Tuskulėnų memorialiniame komplekse, Energetikos ir technikos muziejuje, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje. Taip pat vestos ekskursijos Bernardinų ansamblyje, televizijos bokšte, Deimantų muziejuje. Į nemokamus renginius studentai turėjo iš anksto pasiimti kvietimus VTICKB.

„Neliko nė vieno nepaimto kvietimo, išdalyti visi 700, susidomėjimas tikrai didelis. Buvo dienų, kai nebebuvo kvietimų ir siūlėme registruotis į miesto pažinimo žaidimą. Bene labiausiai domėtasi “Labas„ nuotykių parku, pristatančiu skrydžius virš Neries upės, labai visi norėjo į Bernardinų ansamblį, Botanikos sodą“, – pasakojo VTICKB vyriausioji projektų vadovė Kazimiera Astratovienė.

Penktadienį vykusio miesto pažinimo žaidimo dalyviai turėjo apeiti septynias vietas senamiestyje, surasti septynis objektus, pažymėti prie jų tam tikrus dalykus, ir grįžę užpildyti lentelę, kurioje turėjo susidaryti žodis. Pirmos trys poros, kurios greičiausiai apibėgo objektus ir teisingai įrašė žodį, buvo apdovanotos VTICKB simbolika ir kvietimais į ekskursijas.


Šiame straipsnyje: studentaiTIC

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių