Quantcast

Į Vilnių sugrįžo Vienos pokylis

Po metų pertraukos Vilniaus rotušėje vėl buvo švenčiamas Vienos pokylis. Jo svečiai rinko lėšas sergančiam septyniolikmečiui violančelininkui Mindaugui.

Vienos pokylis - vienas seniausių labdaros renginių Vilniuje. Kasmet jo dalyviai renka lėšas kilniems tikslams įgyvendinti, o patys džiaugiasi galėdami susitikti su bendraminčiais ir pasidžiaugti bendra švente. Kadangi pernai šis pokylis neįvyko, šiemet jis buvo dar labiau lauktas.

Renginys tradiciškai prasidėjo jaunimo pasirodymu - baltomis suknelės pasipuošusios merginos kartu su kostiumais vilkinčiais jaunuoliais, lydimi vyresniųjų plojimų, sušoko polonezą. Vėliau atėjo valso eilė. Neilgai trukus prisijungti prie jaunimo susigundė ir kiti svečiai. Vidurnaktį vėl atėjo metas atiduoti duoklę tradicijoms - puikiai nusiteikę pokylio dalyviai kartu sušoko kadrilį.

Vieni labiausiai intriguojančių pokylio dalyvių buvo pora iš Jungtinių Amerikos Valstijų - Josephas Missbrenneris ir Jean McCabe. Jie, susižavėję Baltijos šalimis, atrado informaciją apie šį renginį Lietuvoje ir specialiai vien dėl jo atvyko į Vilnių. "Mes abu labai mėgstame šokti, be to, aš esu didelis krepšinio fanas", - juokėsi J.Missbrenneris.

Pagerbta renginyje buvo ir verslininkė Inga Budrienė - už aktyvų darbą Globėjų komitete jai suteiktas Vienos pokylio Vilniuje ambasadorės vardas.

Viso vakaro metu vyko loterija. Iš jos, ir už pinigų už bilietus į renginį surinkti pinigai bus skiriami labdarai. Šį kartą - septyniolikmečiui violančelininkui Mindaugui, sergančiam sunkia smegenų liga.

Labdaros loterijos metu buvo surinkta 4880 litų. Bendra labdaros suma bus skelbiama. Pagrindinį loterijos prizą laimėjo Vienos pokylio Vilniuje globėja Aurelija Olekienė. Jį šiemet įsteigė Vienos pokylio Vilniuje mecenatas Stasas Chailovas ir dailininkė Volanda Raupelytė-Chailova, sukūrę žiedą iš sidabro ir paladžio lydinio, su 18 karatų auksu, papuoštą ametistu.


Šiame straipsnyje: Vienos pokylis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Bajus

Bajus portretas
Lietuviai bailiai sedi plikom siknom bet ne vienas nenuejo molotovo kokteilio numesti i ta menkistu baliu

Augis

Augis portretas
Kaip gera tiems "ponams" gyvent

kvailiams

kvailiams portretas
Neįsivaizduoju kokiems nenormaliems reik būt,kad užkliūtų tas vienos balius,na tokiems šustauskiams su pragertom smegenim ir į jį panašiems,tai jiems viskas kas gražu yra nepriimtina,per tokius budulius tik gėda būt lietuviu
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių