Quantcast

A. Bužinskui nemalonumai dėl išvykos kabrioletu nesibaigia: VTEK pradėjo tyrimą

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Adomo Bužinsko išvykos kabrioletu į kurortinį miestelį Ki Vestą už savivaldybės lėšas komandiruotės JAV metu.

„Tyrimo metu bus aiškinamasi, ar asmuo, komandiruotės laikotarpiu vykdamas į Ki Vesto miestą, kai tuo metu galbūt turėjo dalyvauti kituose konferencijos Majamyje renginiuose, o vėliau pateikęs savivaldybei apmokėti kelionės į Ki Vestą patirtas kuro bei automobilio stovėjimo išlaidas, kurios galbūt nebuvo susijusios su asmens tarnybine veikla, laikėsi Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatyme įtvirtintų pareigų“, – pranešime nurodo VTEK.

Tyrimas pradėtas dėl pernykštės komandiruotės į JAV, kai konservatorius  A. Bužinskas ėjo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Naujienų portalas „Delfi“ birželį paskelbė, kad A. Bužinskas komandiruotės JAV metu išsinuomojo „Ford Mustang“ kabrioletą, kuriuo kartu su tuometine administracijos direktore Lina Korizniene vyko į turistų pamėgtą Ki Vesto miestą, o sąskaitą apmokėti pateikė savivaldybei.

Pernai rugsėjo 10–17 dienomis L. Koriznienė su A. Bužinsku buvo komandiruoti į  Majamyje vykusią tarptautinę išmaniojo miesto parodą „Smart city Expo“.

„Delfi“ skelbė, kad nors savivaldybės tarnautojai apsigyveno viešbutyje, kuris nuo parodų centro, kur vyko renginys, yra nutolęs vos apie 400 metrų, visam viešnagės JAV laikui A. Bužinsko vardu buvo išnuomotas „Ford Mustang“ kabrioletas. Juo per šešias dienas savivaldybės tarnautojai nuvažiavo 832 kilometrus.

Portalas skelbia taip pat gavęs duomenų, įrodančių, kad rugsėjo 12 dieną, kai A. Bužinskas ir L. Koriznienė jau turėjo dalyvauti įžanginiuose renginiuose Majamyje, šis automobilis stovėjo turistų traukos objekte – Ki Vesto mieste.

A. Bužinskas išvyką į Ki Vestą bei savivaldybei apmokėti pateiktas išlaidas pavadino klaida. Jis ir L. Koriznienė, pasak savivaldybės atstovų, grąžino iš viso 243 eurus, susijusius su išvyka į Ki Vestą.

Anot savivaldybės, visos komandiruotės išlaidos siekia 10,9 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> Senis

> Senis portretas
Tai turbūt ne, nes nepateikė apmokėjimui sąskaitos už faloimitatoriaus nuomą.

Jankis

Jankis  portretas
Gera pedokonservatnikų "moralė",pagavo vagiant,gražini ką pavogei ir vėl vaikštai iškėlęs galvą

tai

tai portretas
standartynis parazitderinys kaip ir vsia saika kgb liekanu komsorgo palikymo pardavusio Vytauto D tevyne zydsaudziams kuriu iskrype genomai uzpludo sali pasivadine zydvakais z=0
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių