Quantcast

Botanikos sode lankytojams pristinga laiko

Vilniečiai vasarą džiaugiasi galimybe, čia pat, neišvažiuodami iš miesto, leisti laiką gamtoje – Vilniaus universiteto (VU) Kairėnų botanikos sode, tačiau dalis lankytojų skundžiasi, kad šioje gamtos oazėje tegali būti tik iki 20 val. Tuomet sodas yra uždaromas.

Vasaros sezonu, VU botanikos sodas lankytojams atviras nuo 10 iki 20 val. Žiemos sezonu, kuris trunka, nuo lapkričio 1 iki balandžio 30 d., sodas dirba iki 17 val. Nors vasarą ir pailgintas, VU botanikos sodo darbo laikas daliai lankytojų atrodo per trumpas.

"Mes su vaikais labai mėgstame porą kartų per savaitę po darbų atvažiuoti čia pasivaikščioti. Kadangi su vyru dirbame, tai sode galime atsidurti tik apie 19 val., taigi pasivaikščioti čia lieka vos valanda. Vasarą juk ilgai netemsta ir norėtųsi turėti galimybę ilgiau pasimėgauti gamta ir parke žydinčiais gėlynais", – guodėsi vilnietė Danguolė.

O VU botanikos sodo administracija aiškina, kad parko darbo laiką lemia skiriamos lėšos. Pasak direktoriaus pavaduotojos Irenos Norkienės, sodas negali įdarbinti daugiau sargų.

"Sargams nustatytos darbo valandos, o priimti jų daugiau, kad sodas dirbtų iki kokios 22 val. neturime galimybės, nes mūsų biudžetas smarkiai apkarpytas. Ir šiaip pasaulio botanikos sodai nedirba ilgiau, – teigė I.Noreikienė ir priminė kad dar praėjusią vasarą VU botanikos sodas lankytojus priimdavo tik iki 17 val., kol dirbo administracija. – Šiemet lankymą pratęsėme iki 20 val., taigi skųstis tikrai nėra pagrindo."

150 hektarų ploto botanikos sodą prižiūri šeši sargai – po tris žemutinėje ir viršutinėje terasose. Vienu metu sodą saugo du sargai, dirbantys nuo 17 val. iki 8 val. ryto, kai ateina administracijos darbuotojai.

Pasak VU botanikos sodo Informacinio centro vadovo dr. Dariaus Ryliškio, daugiausia lankytojų parkas sulaukia gegužę birželį ir rugsėjį. Praėjusių metų gegužę ir birželį į botanikos sodą užsukdavo po 10 tūkst. žmonių per mėnesį. Vasarą, liepą rugpjūtį, kai yra atostogų metas, į sodą lankytojų atvyksta perpus mažiau. Daugiausia svečių parkas sulaukia savaitgaliais – čia lankosi daug vestuves švenčiančių kompanijų ir pavienių lankytojų. Per praėjusius, 2009 m., VU botanikos sode iš viso apsilankė apie 40 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių