Quantcast

Bohema stumia bočius

Senuosius laikus menantis „Bočių“ restoranas vilniečiams nebeįdomus. Žmonės ieško linksmybių, geros nuotaikos, ir tai puikiai suvokė nauji restorano savininkai.

Iš Šv. Ignoto gatvės pradžioje įsikūrusio „Bočių“ restorano liko tik istorija. Visa kita kardinaliai keičiasi. Jau po savaites pirmieji lankytojai galės vaišintis daugiau nei 250 rūšių vynu iš viso pasaulio. Dabartiniai savininkai tikina, kad naujasis restorano pavadinimas „La Boheme“ daug pasako. Čia turėtų būti gerų tradicijų vyno rūsys.

„Nusprendėme pakeisti pavadinimą, nes senasis atspindėjo niūrią aplinką. Sienas puošė freskos. Jose pavaizduoti iš karo grįžę lietuviai, geriantys alų, besigydantys žaizdas. Paslėpėme šiuos paveikslus. Išnaudojome aukštus skliautus. Žmonės nori linksmumo. Čia bus geros nuotaikos restoranas“, – teigė vienas restorano bendraturčių Aidas Akcijonaitis.
Restoranas bus orientuotas į vietos gyventojus, nes kaip tvirtina A.Akcijonaitis, turistai išvažiuoja ir atvažiuoja, o vietos gyventojai lieka. Tačiau lietuviškų patiekalų naujojoje vyninėje nebus. Valgiaraštyje bus pietų Europos šalių – ispanų, italų, prancūzų – patiekalų. Firminius patiekalus ruoš virėjas italas.
Dabartinę išvaizdą naujasis senasis restoranas įgijo po beveik 20 dvejonių metų. Pastaruosius septynerius čia nuolat keitėsi savininkai, ir patalpos buvo nugyventos. Prieš tai veikė „Stiklių bočiai“, o restorano aukso amžius prasidėjo dar tarybiniais laikais, kai 1967 m. iš jėzuitų vienuolyno konfiskuotose patalpose buvo įkurta kino studija ir šalia ėmė veikti vienas prabangiausių Vilniaus restoranų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių