Quantcast

Vasaros nuotaika Užutrakyje dalinsis trio „FortVio“

  • Teksto dydis:

Liepos 26 dieną dvaro rūmuose koncertuoja gerai žinomas kamerinės muzikos kolektyvas – fortepijoninės muzikos trio „FortVio“.

Visą vasarą vykstantis „Užutrakio vakarų“ festivalis neįsivaizduojamas be skaidrios vasaros nuotaikos, šiltų vėjo gūsių, ežerų gaivos baltame prancūziškame dvare. Tokią nuotaiką skleidžia ne tik įstabus istorinis Užutrakio parkas, bet ir jo rūmuose skambanti muzika.

Liepos 26 dieną dvaro rūmuose koncertuoja gerai žinomas kamerinės muzikos kolektyvas – fortepijoninės muzikos trio „FortVio“. Jos nariai – Indrė Baikštytė(fortepijonas), Ingrida Rupaitė (smuikas) ir Povilas Jacunskas (violončelė) specialiai šiam vakarui sudarė metų laiką, elegantišką aplinką ir dėmesingos publikos lūkesčius atitinkančią programą. Baltojoje rūmų salėje skambės  J. Haydno, S. Rachmaninovo, E. Balsio, B. Kutavičiaus, A. Piazzolla kūriniai, kurie švies ir šildys, skatins džiaugtis buvimu kartu.

„Turime labai platų repertuarą, kurį sukaupėme per trio veiklos dešimtmetį. Festivalio „Užutrakio vakarai“ koncertui parinkome vasarišką plevenimą primenančią ir skatinančią džiaugtis muziką. Nuoširdžiai ja pasidalinsime su puikia, labai išprususia „Užutrakio vakarų“ publika, kuriai  koncertuoti didelis malonumas“, – sakė garsi pianistė I. Baikštytė.

Fortepijono virtuozė „Užutrakio vakaruose“ yra koncertavusi pernai su kontrabosininku Donatu Bagursku bei užpernai su smuikininku Viktoru Dernovskiu, o šįkart  mielai sugrįžta su savo mylimu bendraminčių kolektyvu „FortVio“.

I.Baikšytės pasirodymus ištikimi festivalio klausytojai neabejotinai įsiminė. Painistės grojimas palieka didelį įspūdį. Atrodo, kad galingi ir aistringi pianistės pasažai, jos vidinė energija atlapos salės langus ir neregėta jėga išsvies į dangų. Vargu ar kas nustebtų išvydęs  virš Galvės ežero link Trakų pilies ore grojančią ir skriejančią atlikėją su baltu fortepijonu. Beveik kaip „skraidančiuose“ Marko Šagalo paveiksluose. Tokių vaizdinių gali kilti, nes, kaip tikina muzikos kritikai,  „FortVio“ garsėja gyvomis ir įtaigiomis interpretacijomis, kuriose prasiveržia ir humoro jausmas.

Trio muzikantai, nors nuolat dirba pedagoginį darbą – dėstytojauja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, savo gyvenimo neįsivaizduoja be intensyvios koncertinės veiklos. „FortVIo“ yra prestižinių šalies bei užsienio konkursų dalyvis bei laureatas, kurio sėkmingą veiklą vainikavo 2014 metais skirta Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premija. 

„Be koncertinės veiklos negaliu gyventi ir aš, ir mano kolegos. Tai pomėgis, tai gyvenimo būdas, tai dvasios skrydis. Pernai skirta premija yra labai didelis džiaugsmas, kad mūsų veikla prasminga, kad ji yra pastebėta. Stengiamės, kad žmonės pamiltų kamerinę muziką, ją populiariname. Savo koncertuose kalbame, pasakojame ir grojame, kad muzika būtų artima, sudomintų, teiktų džiaugsmą“, – dalijosi mintimis painistė I. Baikštytė.

Koncerto pradžia 19 val. Išsamesnė informacija www.uzutrakiovakarai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių