Quantcast

S. Urbonavičius-Samas: „Lituanika“ neša senąją idėją

Nuo legendinio roko festivalio „Lituanica“ pradžios praėjo jau 30 metų. Tokia sukaktis, pasak festivalio organizatorius Algimanto Miknevičiaus – puiki proga jį atgaivinti. Jis džiaugiasi, kad tokią idėją itin palaiko ne tik festivalio senbuviai, bet ir pirmą kartą „Lituanicoje“ dalyvausiantis jaunimas.

Kaip pasakojo A. Miknevičius, festivalį vesiančio grupės „BIX“ lyderio Sauliaus Urbonavičiaus-Samo net nereikėjo įkalbinėti prisidėti prie „Lituanicos“. Dalyvauti taip pat su entuziazmu sutiko didžioji dauguma atlikėjų, kurie festivalyje dalyvavo ir prieš 30 metų.

„Nostalgijos tikrai yra. „Lituanica“ tada buvo labai didelis tramplinas visoms jaunoms grupėms ir, apskritai, tas metas visiems buvo labai „sprogstantis“. Manau, kad tą dvasią perkelti į šias dienas yra labai gerai, nes dabar mes esame labiau „komercializuoti“. Praktiškai visi festivaliai Lietuvoje dabar yra komerciniai – visų jų tikslas yra uždirbti kuo daugiau pinigų. O šis festivalis neša senąją idėją. Norime įrodyti, kad ir „iš idėjos“ galima kažką padaryti“, – pasakojo S. Urbonavičius-Samas.

Daugiau apie festivalį – LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių