Quantcast

Šeimos skirtingos – nuomonė ta pati

Trečią kartą Lietuvoje išrinktas šeimyniškiausias metų automobilis. Vertinimo komisiją sudarė dešimt žinomų šeimų, jos daugiausia balų skyrė naujajam „Audi A4“ modeliui.

Konkurse „Šeimos metų automobilis 2008“ dalyvavo 17 automobilių. Pirmą vasario šeštadienį šeimos išbandė pretendentų galimybes, įvertino pranašumus ir trūkumus.

„Laimė, šiais metais nenukentėjo nė vienas automobilis“, – po bandymų džiaugėsi Baltijos TV laidos „Autopilotas“ vedėjas ir renginio organizatorius Ramūnas Fetingis. Tačiau šiokių tokių kuriozų pasitaikė. Kalbama, kad menininkų Romo ir Eglės Kvintų ekipažas iš degalinės vos neišriedėjo su degalų pylimo žarna.
Komisiją sudarė įvairios šeimos: verslininkai, muzikantai, lenktynininkai, televizijos laidų vedėjai, turintys skirtingą požiūrį į šeimos automobilius.

Vis tik jų nuomonė per daug nesiskyrė – iš 17 kandidatų 7 surinko daugiau nei 100 balų: „Honda FR-V“, „Mazda CX-7“, „Mercedes Benz Viano“, „Nissan Qashqai“, „Volvo V70“ ir „Volkswagen Tiguan“, o geriausiu pripažintas „Audi A4“ vienintelis perkopė 200 ribą. Konkurso rengėjai neskirstė automobilių pagal kitas vietas – už nugalėtojo nugaros likę visi kiti modeliai pasidalijo antrą vietą.

Per šį konkursą šeimų nariai atskirai rinko Mamos, Tėčio ir Vaiko automobilį. Paradoksalu, bet „vaikiškiausiu“ išrinktas bene didžiausių gabaritų „Mercedes-Benz Viano“. Šeimos vyrams labiausiai patiko „Audi A4“, o mamoms – „Volkswagen Tiguan“.

Komisija automobilius vertino pagal šiuos kriterijus: išorės dizainas, interjero dizainas, malonumas vairuoti, šeimos automobilis, labiausiai nustebinęs automobilis, tinkamiausias statistinei šeimai, labiausiai atitinkantys kainą. Tai kriterijai, pagal kuriuos buvo renkamas šeimyniškiausias automobilis. Reikėjo išrinkti ir labiausiai nepatikusį automobilį ir tokį, apie kurį pakeitė nuomonę į gera.

„Audi A4“ nuskynė laurus dar vienoje nominacijoje – internautai šį automobilį išrinko „Šeimos simpatijos automobiliu 2008“. Nors ilgą laiką čia pirmavo „Volvo V70“, paskutinėmis savaitėmis „Audi“ gerbėjai sukruto ir iškėlė mėgstamą modelį į viršūnę.

Pernai šeimyniškiausio automobilio titulą pelnė „Subaru Tribeca“, užpernai – „Audi A3 Sportback“.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių