Quantcast

„Tele2“ užsibrėžė mažinti elektronikos atliekų kiekį pasaulyje

  • Teksto dydis:

Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ užsibrėžė iki 2030 m. perdirbti arba antram gyvenimui prikelti net 30 proc. savo anksčiau parduotų mobiliųjų. Tokį sprendimą bendrovę priėmė visos grupės lygiu, atsižvelgdama į sektoriui kylantį globalų iššūkį – eksponentiškai augantį elektronikos atliekų kiekį.

Nebenaudojamų elektroninių įrenginių kiekis auga kasmet. Skaičiuojama, kad vien per 2021 m. pasaulyje susidarė 57 mln. tonų elektronikos atliekų, iš kurių dalis – mobilieji telefonai.

„Svarbus kiekvienas žingsnis, vedantis mus link tvaresnio ir atsakingesnio gyvenimo, verslo valdymo bei vartojimo. Sau keliame ambicingus tikslus ir kviečiame jungtis kitus verslus tiek įgyvendinant tvarumo projektus, tiek ir ieškant būdų užtikrinti žiedinės ekonomikos plėtrą šalyje“, – sako Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims.

Bendrovė pasiryžusi užtikrinti, kad jai atnešti naudoti mobilieji įrenginiai būtų sutaisyti, atnaujinti ir grįžtų į antrinio naudojimo rinką. Tokie įrenginiai, kurių pernaudoti galimybių nebėra, bus atiduoti partneriams perdirbti.

Prieinamos mobiliojo ryšio paslaugos ir įranga yra vienas strateginių operatoriaus tikslų. Įrenginių prikėlimas antram gyvenimui, operatoriaus teigimu, prisidės ne tik prie efektyvesnio ir atsakingesnio išteklių panaudojimo, bet ir prie technologijų prieinamumo žmonėms.

„Tele2“ kartu su prancūzų telekomunikacijų bendrove „Orange“, siekia suvienyti pasaulio operatorius ir taip paskatinti žiedinės ekonomikos plėtrą telekomunikacijų sektoriuje.

Mažinti elektronikos atliekas įsipareigojo dar 11 telekomunikacijų įmonių iš Japonijos, Kenijos, Singapūro, Maltos, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių. Tarp jų – „BT Group“, „Globe Telecom“, „GO Malta“, „Iliad“, „KDDI“, „NOS“, „Orange“, „Proximus“, „Safaricom“, „Singtel“ ir „Telefonica“.

Mobiliojo ryšio technologijos atlieka svarbų vaidmenį mažinant poveikį klimatui. Jų pagalba kuriami sprendimai prisideda prie išmanesnės ir efektyvesnės gamybos, transporto, statybų ir prie kitų darnios plėtros sprendimų.

„Tele2“ nuolatos ieško tvarumo sprendimų, kurie sumažintų jų veiklos poveikį aplinkai. Praėjusį menesį operatoriaus pastangos buvo įvertintos – „Tele2“ grupė tarp 500 Europos įmonių užėmė pirmąją vietą klimato lyderių 2023 m. reitinge. Šį sąrašą „Financial Times“, kartu su statistikos bendrove „Statista“, sudarė jau trečiąjį kartą.

Lietuvoje „Tele2“ jau dabar turi daugelio įrangos gamintojų autorizacijas ir gali taisyti iki 85 proc. savo parduodamų telefonų. Nuo 2015 m. veikiančiame autorizuotame įrenginių remonto centre „Smart Master“ kasdien prailginamas šimtų įrenginių gyvavimo laikas, o visos atliekos kruopščiai tvarkomos. Nevertingos detalės, kurių neįmanoma panaudoti dar kartą, atiduodamos perdirbti, o vertingos detalės išsiunčiamos gamintojams, kad būtų prikeltos antram gyvenimui.


Apie „Tele2“

„Tele2“ nuolatos siekia teikti geriausius pasiūlymus ir siūlyti mažiausias kainas rinkoje. Bendrovė teikia mobiliojo ir fiksuoto ryšio, duomenų perdavimo, kabelinės televizijos, turinio ir daiktų interneto sprendimų paslaugas milijonams klientų. Nuo 1993 m., kai Janas Stenbeckas įkūrė bendrovę, ji tapo rimtu konkurentu buvusioms valstybinėms monopolijoms ir kitiems ryšio tiekėjams. Nuo 1996 m. „Tele2“ įtraukta į NASDAQ OMX Stokholmo vertybinių popierių biržos sąrašus. Lietuvoje „Tele2“ pradėjo veiklą 2000 m. Aplankykite www.tele2.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigis

Taigis portretas
Ir uzsibreze nuo vasaros pabaigos didinti pokalbiu kainas

ai

ai portretas
Neįdomus klausimas bet: o kokios orientacijos yra jis?

apta

apta portretas
o kada is Rusijos iseis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių