Quantcast

„Mamų unijos“ globotinės Marijos planas Lietuvai: pasveikę vaikai kurs naujos kartos valstybę

  • Teksto dydis:

Paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“ savo bendruomenės nariams suorganizavo jaukią ir spalvingą Pavasario šventę, kurios metu, išreiškiant palaikymą GPM kampanijos veidui – vėžiu sergančiai Marijai, pasiryžusiai tapti Lietuvos Prezidente, buvo išrinkti jos komandos nariai.

Žaismingoje ceremonijoje,  kuriai vadovavo renginių vedėja Indrė Stonkuvienė, vaikai atliko užduotis ir kiekvienam iš jų buvo priskirtos labai atsakingos pareigos: buvo išrinktas Marijos atstovas spaudai, asmeninis vairuotojas, patarėja žaidimų klausimais, asmeninių išlaidų kontrolierius, pramogų koordinatorius ir netgi paslapčių saugotoja.

Susirinkusius vaikus šventėje linksmino animatorius Zuikutis, o tėveliai klausėsi melodingų Stanislavo Stavickio-Stano dainų.

Penkiametė Marija susirinkusiems pristatė rinkiminės kampanijos planą Lietuvai 2059-iems metams, kuomet ji pasveikusi tikisi tapti Lietuvos Prezidente.

„Mamų unijos“ archyvo nuotr.

„Tarp vaikų, sergančių vėžiu, yra ne vienas būsimas Lietuvos lyderis, kuris po 40 metų galėtų tapti ir Lietuvos Prezidentu. Jei išgyvens. Esu viena iš jų, prieš daugiau kaip metus susigrūmusi su ūmine limfoblastine leukemija ir kasdien dedanti pastangas nugalėti vėžį.

Tikiu, kad pasveikę vaikai, būsimi šalies lyderiai, išgyvenę ir užaugę, atneš daug žadančių permainų mūsų šaliai, kurs naujos kartos valstybę, gins ir tarnaus jai savo širdimi, protu ir atsidavimu.

„Mamų unijos“ archyvo nuotr.

Esu pirmoji kandidatė į Lietuvos Respublikos Prezidentus 2059 metais, siekianti atstovauti tiek šalies gyventojams, tiek vaikams, kiekvieną dieną kovojantiems su sunkiomis onkologinėmis ligomis. Noriu, kad kiekvienas užaugęs vaikas turėtų galimybę prisidėti prie Lietuvos ateities kūrimo.

Nes kiekviena pralaimėta kova su vėžiu yra praradimas tiek šaliai, tiek ir mums visiems.

Šiandien mes visi kandidatuojame į gyvenimą, kad vėliau galėtume kurti Lietuvai, įgyvendinti savo tikslus ir atnešti daug žadančių permainų. Kiekvienas mūsų nori prisidėti prie pokyčių valstybėje, augti ir įgyvendinti savo svajones. Bet, pirmiausia, mums reikia išgyventi“, – sakė Marija.

„Mamų unijos“ archyvo nuotr.

Mariją ir kitus būsimus Lietuvos lyderius galite paremti, padėdami jiems išgyventi ir skirdami 1,2 proc. savo GPM fondui „Mamų unija“.

Marijos rinkiminės kampanijos planas Lietuvai 2059 m.

Lietuva su laimingais vaikais

Visi pirmuosius žingsnius žengiame vaikystėje, susipažįstame su pasauliu ir pradedame formuoti savo asmenybę, kurti prisiminimus, išgyvenimus bei galvoti, kokiais žmonėmis norime būti, ko pasiekti. Kiekvienas vaikas nusipelnė laimingos vaikystės, galimybių patirti džiaugsmus ir pradėti žengti pirmuosius žingsnius suaugusio pasaulio link.

„Mamų unijos“ archyvo nuotr.

Todėl šiandien labai svarbu:

• Kiekvienam vaikui kurti mylinčius ir rūpestingus namus, kuriuose galėtume nuolat juoktis, svajoti, augti ir siekti savo norimų tikslų, jausti palaikymą bei pagalbą;

• Leisti visiems mėgautis pilnais vaikystės džiaugsmais – lankyti darželius, lavintis, mokytis bei patirti naujus įspūdingus dalykus. Mes visi esame lygūs ir norime džiaugtis gyvenimu, nepaisant ar sergam, ar turim įgimtas ligas, sutrikimus, ar gyvename mieste, ar miesteliuose, kaime;

• Kurti saugią aplinką – namuose, kuriuose mylintys tėvai suteikia visą rūpestį ir palaikymą, kuriuose nėra smurto, patyčių ar žalingų įpročių. Taip pat saugią aplinką išėjus iš namų, kurioje galime ramiai dūkti lauke, išeiti į gatvę ar pagelbėti mamai, saugiai nueinant iki artimiausios parduotuvės;

• Skirti dar didesnį dėmesį bei valstybės paramą vaikų sergamumo rodikliams mažinti. Sutelkti palaikymą vaikams bei šeimoms, kovojančioms su sunkiausiomis ligomis. Pasiekti, kad ir Lietuvoje būtų prieinami novatoriškiausi gydymo būdai, kurie jau dabar pasaulyje išgelbsti ne vieną gyvybę.

„Mamų unijos“ archyvo nuotr.

Lietuva su laimingais seneliais

Laikas su seneliais yra vienas laimingiausių metų mūsų vaikystėje. Jie mums pasakoja apie pasaulį, kurio esame nepažinę, kaip jis keitėsi, dalinasi smagiomis istorijomis ir perduoda patirtį, kuri mums bus reikalinga augant. Seneliai daug metų dirbo Lietuvoje, kūrė šalį, kuri yra laisva, kurioje galime pildyti savo svajones. Todėl labai svarbu dabar mums perduoti džiaugsmą, meilę ir dėkingumą už tai, kad galime augti saugioje, pilnų galimybių Lietuvoje. Todėl labai svarbu, kad seneliai:

• Gautų orias pensijas, kurios leistų jiems ne tik pragyventi, tačiau kartais pasimėgauti gyvenimu kartu su mūsų tėvais, mumis;

• Turėtų daugiau galimybių savo laisvalaikiui, sveikam gyvenimo būdui bei veikloms savo bendruomenėse ar norimuose užsiėmimuose;

• Turėtų prieinamą gydymą ir gautų reikalingus vaistus. Poliklinika būtų arti namų, o pas gydytoją – mažesnės eilės;

• Visada gautų šilumą ir priežiūrą, nesijaustų vieniši, jei kartais rečiau juos aplankome ar jų šeima šiuo metu yra toli nuo jų.

„Mamų unijos“ archyvo nuotr.

Lietuva su laimingomis šeimomis

Tėvai yra svarbiausi žmonės mūsų gyvenime, padedantys pažinti pasaulį, užaugti gerais žmonėmis ir formuojantys mūsų asmenybę, raginantys siekti savo norų bei svajonių. Laikas su jais yra pats smagiausias dalykas. Todėl norime, kad kiekvienas vaikas galėtų praleisti daugiau kokybiško laiko su šeima, o tėvai galėtų:

• Gauti padorius atlyginimus ir galėtų mėgautis atostogomis, negalvodami apie darbus – visą laiką skiriant poilsiui, sau ir mums. Turėtų galimybę išvažiuoti pakeliauti ne tik Lietuvoje, bet visiems parodyti pasaulio grožį bei įvairiapusiškumą;

• Svajoti apie šeimos pagausėjimą ir žinotų, kad galės mumis pasirūpinti;

• Gauti visą reikiamą pagalbą ir pasirūpinti ne tik mumis, bet ir savo emocine, fizine sveikata.

„Mamų unijos“ archyvo nuotr.

Lietuva su gražia gamta

Gamta yra mūsų namai ir kiekvieno – nuo mažo iki didelio – pareiga jais rūpintis. Tai žaliuojanti Lietuva, kurioje galima mėgautis visais keturiais metų laikais: žiemą su rogutėmis lakstyti nuo kalnų, o vasarą lepintis saule ir maudynėmis vandens telkiniuose. Taip pat galėtume daugiau laiko praleisti gryname ore, žaisti bei saugiai leisti laiką. Tam labai svarbu:

• Saugoti medžius, krūmus bei pievas ir leisti jiems kiekvieną pavasarį pražysti, o mums lakstyti po laukus, susipažįstant su naujais augalais, grybais, uogomis ir gyvūnais;

• Įrengti dar daugiau žaidimų aikštelių, kur galėtume žaisti su kamuoliu ar čiuožinėti nuo čiuožyklų, o tėvai gretimais galėtų ramiai leisti laiką parkuose ar medžių apsupty šnekučiuotis ramiai ant suoliukų;

• Saugoti kaimiškas vietoves bei unikalius Lietuvos kampelius, kad galėtume džiaugtis ne tik didmiesčių galimybėmis, tačiau praleisti laiką soduose, pamatyti didingus išlikusius dvarus, pasivaikščioti tarp pelkių ar užlipti į apžvalgos bokštus, iš kurių susipažintume su visu Lietuvos grožiu;

• Puoselėti Lietuvos vandens telkinius bei prie jų esančius paplūdimius, kuriuose galėtume leisti vasariškas dienas, taip pat ne tik mums maudytis švariame vandenyje, tačiau ir suteikti švarius namus ten gyvenančioms žuvims.

„Mamų unijos“ archyvo nuotr.

Laisva Lietuva ir saugus pasaulis

Labai mylime Lietuvą ir norime čia kurti, pildyti savo svajones bei pasiekti savo visų norimų tikslų. Tačiau, visų svarbiausia, reikia saugoti savo šalies laisvę ir stengtis, kad kiekvienas čia jaustųsi saugus. Turime padėti tiems, kurie dabar yra praradę namus, kad ir jie Lietuvoje jaustųsi laimingi bei galintys gyventi pilną galimybių gyvenimą. Tam labai svarbu:

• Palaikyti kitas šalis, kurios kenčia nuo karo, smurto ir praradimų. Mes galime augti savo namuose, saugiai žaisti lauke, lankyti darželius, mokyklas ir užsiimti mėgstama veikla. Todėl dabar labai svarbu ir atvykusiems iš kitų šalių, kurie prarado savo namus, leisti džiaugtis tais pačiais dalykais, kuriais džiaugiamės mes;

• Kiekvieną dieną mylėti savo valstybę, puoselėti savo namus ir stengtis dėl laisvės, būti pasirengusiems kovoti už tai, kas mums brangu ir rūpi;

• Siekti, kad pasaulyje būtų taika, o visi žmonės galėtų būti laimingi savo namuose, užsiimti mėgstama veikla, kiekvienas vaikas turėtų galimybę augti apsuptas meilės, šilumos ir saugus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių