Quantcast

„Svenska Kraftnat“ vadovas: nutiesus „NordBalt“ elektra Lietuvoje atpigs

 Nutiesus elektros jungtį "NordBalt" tarp Lietuvos ir Švedijos, elektros kaina Lietuvoje turėtų sumažėti, teigia Švedijos elektros perdavimo sistemos operatorės "Svenska Kraftnat" generalinis direktorius Mikaelis Odenbergas.

"Manau, Lietuva gali tikėtis, kad nutiesus kabelį "NordBalt" elektros kainos bus mažesnės nei dabar. Turiu galvoje esant didžiausiai paklausai pas jus vyraujančias kainas. Jeigu bus laikomasi abipusių susitarimų, tai lems, kad pigesnė elektros energija iš Švedijos tekės į Lietuvą", - dienraščiui "Verslo žinios" sakė praėjusią savaitę Klaipėdoje viešėjęs M.Odenbergas.

Anot jo, jungtis "NordBalt" yra tarsi moralinė kompensacija už Ignalinos atominės elektrinės uždarymą, kurio tarp kitų valstybių reikalavo ir Švedija. Pasak M.Odenbergo, norint išnaudoti visas "NordBalt" galimybes be kitų problemų Baltijos šalims reikia taip pat sutarti, kaip išspręsti elektros pralaidumo tarp šalių problemas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gafas

gafas portretas
Reikalavo Europos sajunga uzdaryti Iganlinos atomina tam ,kad savos elektros neturi kur deti.Lietuvą padare prasytoja,Europos sajunga nieko nesiskiria nuo Tarybu sajungos...,ji taip pat supančioja savo sąjungos narias visokiais saitais...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių