Quantcast

Šilumininkas pasakė, kokia temperatūra turi būti patalpose: kitaip pažeidžiamos žmogaus teisės

Dėl atšalusių orų Vilniui ir didelei daliai kitų šalies savivaldybių atnaujinus arba tęsiant šildymo sezoną, Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Valdas Lukoševičius sako, kad patalpų šildymas neturėtų priklausyti nuo lauko oro temperatūros.

Jo teigimu, nepriklausomai nuo oro sąlygų patalpose nuolat turėtų būti palaikoma 18–20 laipsnių temperatūra.

„Šildymas neturėtų būti kažkokia duotybė, tai yra normali sanitarinė, higieninė sąlyga, kuri turi būti palaikoma patalpose nepriklausomai, kas yra išorės oro klimatinės sąlygos. Mes turėtume prie šito irgi eiti palaipsniui atsisakydami šitos komandinės valdymo sistemos“, – LRT radijui antradienį sakė V. Lukoševičius.

„Svarbiausia, kad šildymo metu turėtų būti palaikomos sanitarinės sąlygos, 18–20 laipsnių patalpose turi būti išlaikoma. Priešingu atveju, tai jau yra žmogaus teisių pažeidimas“, – pridūrė jis.

18–20 laipsnių patalpose turi būti išlaikoma. Priešingu atveju, tai jau yra žmogaus teisių pažeidimas.

V. Lukoševičius pakartojo, kad apskritai nereikėtų skelbti šildymo sezono pradžios ir pabaigos – automatizuoti prietaisai matuoja lauko ir vidaus temperatūrą ir šildo tiek, kiek reikia.

Vilniaus savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Kęstutis Karosas sutiko, kad gyventojai turėtų patys apsispręsti, kada išjungti šildymą.

Vis dėlto, anot jo, šildymo sezono pradžios ir pabaigos skelbimas yra susijęs su kompensacijomis gyventojams.

„Tikrai reikėtų grįžti prie to klausimo, ir jau ne pirmus metus šnekame, kada savivaldybė neturėtų reguliuoti gyventojams, kada pradėti šildymą, kada baigti, o viskas turėtų būti užtikrinama pagal poreikį“, – LRT radijui sakė K. Karosas. 

Jo teigimu, Vilniuje šildymą nuspręsta išjungti atsižvelgiant į pirmos balandžio pusės oro temperatūrą – devynias dienas ji buvo aukštesnė nei 10 laipsnių.

Vilniuje ir Alytuje šildymas išjungtas antrą balandžio savaitę, tuo metu Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje jis nebuvo nutrauktas.

Šildymo sezoną savivaldybės gali baigti, kai tris paras iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra yra aukštesnė nei 10 laipsnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

N

N portretas
Vel aprašytos visos teorinės žinios,turetų taip būti.Bet,yra realiai,namas renovuotas,atidarius langą,šiluma išeina per langą,ir mokame,nes nesvarbu,kad radiatorius nusuktas ant nulio.Jis gavęs šalto oro įkaista,ir mokame už ką?

Retkarčiais šąlantis.

Retkarčiais šąlantis. portretas
...gerai, atjungia šildymą, o pas mane nėra +18C°, ką turiu daryti? Į VERT kreiptis kad patikrintų, tai atvyks po savaitės ir vistiek prieš tai praneš administratoriui, tipo vert atstovas be jo neturi teisės patekti į mano butą bet juk ne jis savo iniciatyva ateina, o man pakvietus. Taip gaunasi jeigu aš pasikviečiu svečių, tai juos turi lydėti administratoriaus atstovas.

Qwe

Qwe portretas
Turite Palaikyti30 Laipsnių Temperatūra Kitaip Paduosiu I Teisma
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių