Quantcast

Premjerė apie įrangos tiekimą iš Taivano į Rusiją: sankcijų mechanizmas yra neišbaigtas

Sankcijų mechanizmas yra neišbaigtas, situacija vertinama, sako premjerė Ingrida Šimonytė, reaguodama į užsienio žiniasklaidoje paskelbtą informaciją apie nuo karo Ukrainoje pradžios išaugusį karinei pramonei skirtos gamybinės įrangos tiekimą iš Taivano į Rusiją.

„Sankcijų mechanizmas, deja, yra neišbaigtas, kadangi ta galimybė tiekti į trečiąsias šalis, ji dabar yra šiek tiek sugriežtinta, bet, mūsų supratimu, nepakankamai“, – pirmadienį lankydamasi Rokantiškėse žurnalistams sakė premjerė.

„Negaliu paneigti, kad tokie pokalbiai vyksta ir tas aiškinimasis vyksta“, – pridūrė ji.

Sausio pabaigoje nepriklausomas Rusijos tinklapis „The Insider“ kartu su Taivano leidiniu „The Reporter“ atlikęs bendrą žurnalistinį tyrimą paskelbė, kad Taivanas per pastaruosius metus tapo svarbiausiu metalo apdirbimo staklių tiekėju Rusijos karinei pramonei.  

„Žinoma, reikia suprasti, kad čia vyksta tokia kova Rusijai pastačius savo visą ekonomiką į tokį karinį režimą ir bandant maksimizuoti karinę pramonę“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Premjerė kovą su sankcijų apėjimu vadino labai sudėtinga.

„The Insider“ paskelbto tyrimo duomenimis, nepaisant 2023-ųjų sausį Taipėjaus įvestų sankcijų staklių tiekimui į Rusiją, ši įranga iš Taivano čia keliauja laivais per trečiąsias šalis, daugiausia – Kiniją ir Turkiją.

Remdamasis tarptautinėje prekybos duomenų platformoje NBD esančiais Rusijos muitinės duomenimis, „The Insider“ skelbia, kad 2023 metų kovą–rugsėjį Maskva importavo 193 vienetų taivanietiškų staklių už beveik 29 mln. JAV dolerių.

Tuo metu Lietuvos ir Taivano ryšiai gilėja pastaruosius keletą metų. 2021 metų rudenį Vilniuje buvo atidaryta Taivaniečių atstovybė, o 2022 metų lapkritį Lietuva atidarė prekybos atstovybę Taipėjuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš manau

Aš manau  portretas
šaunuoliai taivaniečiai kad tiekia karinę įranga ir palaiko normalius santykius su RUSIJA ,tur būt greitu laiku liunzzzzbirbiu šutvės padugnes ir pats liunzzzzbirbys infarkta gaus

Pala pala

Pala pala  portretas
konservatorė premjerė Šimonytė sako sankcijų mechanizmas neišbaigtas ir su didžiausiu triukšmu ir pasididžiavimu atidaro Lietuvoje Taivano prekybinę atstovybę ? Seimo nariai nuolatiniai ekskursijų į Taivaną dalyviai ? Ar tai " suvokiantys ką daro " politikai , pone premjere konservatore , kandidate į prezidentus Šimonyte ? Gėda ! Linkiu politinio žlugimo su maldeikiais, pavilioniais ir kitomis socialdemokratų šakalienėmis

V,L

V,L portretas
Štai ko pasieke *Drakono nugaletojas*ir jo sekejai.......Ir klausimas PIŠ - o anuko mechanizmas del atstovybes buvo labai išbaigtas ?????
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių