Quantcast

Populiarėja ekologiška kosmetika

Gyventojai, puoselėjantys sveiko gyvenimo idėjas ir pradėję sveikai maitintis, vis daugiau dėmesio skiria ir ekologiškoms kūno priežiūros priemonėms.

Kosmetikos ir parfumerijos parduotuvių tinklo "Sarma" statistika rodo, kad ekologiškos kosmetikos rinka Lietuvoje auga. Šių metų pirmą ketvirtį, palyginti su 2011 m. tuo pačiu laikotarpiu, ekologiškos kosmetikos pardavimas "Sarmos" parduotuvėse išaugo apie 40 proc. Šiuo metu ekologiškos kosmetikos pardavimas šiame tinkle sudaro beveik 4 proc. viso pardavimo. 2009 m. šis rodiklis siekė vos 0,5 proc.

"Pastebime, kad moterys vis dažniau teiraujasi ekologiškos ir natūralios kosmetikos, domisi jų sudėtimi ir veikliosiomis medžiagomis. Ypač populiarios ekologiškos odos ir kūno priežiūros priemonės, ekologiška kosmetika vaikams. Stebina pastaruoju metu augantis ekologiškų veido priežiūros priemonių vyrams pardavimas", – apie ryškėjančias tendencijas pasakojo "Sarmos" rinkodaros projektų vadovė Jurga Kulickaitė.

Latviškos ekologiškos kosmetikos gamintojos "Madara" duomenimis, ekologiška kosmetika sparčiai populiarėja ir Latvijoje bei kitose Europos šalyse, taip pat Azijos regione. "Natūralių produktų vartojimo fenomenas kilo maisto pramonėje, vėliau paplito ir kūno priežiūros priemonių srityje. Pastebime, kad pastaraisiais metais susidomėjimas tik auga, pavyzdžiui, vis daugiau produkcijos eksportuojame į Azijos šalis, pardavimas auga ir visoje Europoje. Tai lemia vartotojų supratimas, kad natūralios sudedamosios dalys yra švelnesnės odai", – sakė Lotte Tisenkopfa-Iltnere, ekologiškos kosmetikos namų "Madara" įkūrėja.

Tarptautinės tyrimų ir konsultacijų agentūros "Organic Monitor" duomenimis, 2015 m. natūralios ir ekologiškos kosmetikos pardavimas pasaulyje išaugs iki 14 mlrd. JAV dolerių (37,5 mlrd. litų). Agentūros pastebėjimu, nors natūralių ir ekologiškų produktų paklausa auga visame pasaulyje, prekyba labiausiai sutelkta Europoje ir Šiaurės Amerikoje. "Organic Monitor" duomenimis, kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, Vokietijoje, Austrijoje, tokios kosmetikos rinkos dalis siekia 10 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių