Quantcast

Pirkti galima ir be pinigų

Mokėjimo internetu būdas, leidžiantis atsiskaityti už prekes ir paslaugas po pusantro mėnesio, populiarėja. Atidėto mokėjimo paslauga vilioja vartotojus, kurie laukdami atlyginimo įsigyja smulkių pirkinių, o pardavėjams tai būdas pritraukti klientų su pustuštėmis piniginėmis.

Mokėjimo internetu būdas, leidžiantis atsiskaityti už prekes ir paslaugas po pusantro mėnesio, populiarėja. Atidėto mokėjimo paslauga vilioja vartotojus, kurie laukdami atlyginimo įsigyja smulkių pirkinių, o pardavėjams tai būdas pritraukti klientų su pustuštėmis piniginėmis.

Primena kreditą

Po praūžusių švenčių santaupos paprastai sutirpsta, tad kai kurie lietuviai smulkiems pirkiniams ima dairytis mažųjų kreditų. Kiti randa ir alternatyvą – mokėjimo atidėjimą 45 dienoms.

"Šis mokėjimo būdas – tarsi virtualios kredito kortelės atitikmuo. Lietuviai žodį "kredito" vertina kiek neigiamai, tačiau užsienyje tokia paslauga populiari, juk naudojiesi kitų teikiama nauda ir pinigais, o moki už pirkinį kaip patinka ir kada pavyksta", – apie mokėjimo būdą "Sving" aiškino šios sistemos pardavimo vadovas Vytautas Dilba.

Už prekę pardavėjui iškart atsiskaito tarpininkas "Sving", o realusis jos pirkėjas per 45 dienas sumoka tiek pat, kiek kainavo jo įsigytas daiktas. Tačiau, jei pirkėjas per numatytą laikotarpį pinigų negrąžina, kas mėnesį turi mokėti 2,49 proc. palūkanas ir 17 litų sąskaitos mokestį.

"Pirkėjas gali mokėti ir dalimis, pavyzdžiui, 40-ą dieną sumokėti 30 proc. pirkinio vertės. Ilgiausias terminas, per kurį leidžiame ir rekomenduojame atsiskaityti, yra vieni metai, – aiškino jis. – Kiekvieno pirkimo metu pirkėją supažindiname su sąlygomis, pagal formulę apskaičiuojame minimalų mėnesio mokestį."

Kai atidėto mokėjimo terminas nuo 14 dienų pailgėjo iki 45, kaip sakė V.Dilba, pardavėjai pastebėjo, kad paslauga tapo populiaresnė. Vis dėlto pasitaiko klientų, kurie per pusmetį už seniausiai gautą prekę dar nemokėjo nėkart.

"Jei mėnesio pradžioje žmogus nori įsigyti daiktą, o atlyginimas jo laukia tik mėnesio pabaigoje, 14 dienų gali neužtekti, kad jis gautų pajamų pirkiniui. O per 45 dienas, gyventojai įprastai gauna du atlyginimus", – skaičiavo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
ziurekit kad paskui chatos neprarastumet per tokius nesveikus pirkimus

PP

PP portretas
Ot gerai,nusipirkai kelnes suplesei per savaite,ateina mokejimas po menesio ir ploji kaip ir uz nieka.Neturi uz ka,tai ir neperki.kokia nauda is to atidejimo,nebent kai tualetinio popieriaus reikia,nu tai tep :)

?

? portretas
"Parduotuvės varlė.lt komercijos direktorius Marius Butauskas skaičiavo, kad įdiegti naują paslaugą dėl brangių programavimo paslaugų ir parduotuvės specifikos kainavo ne pigiai, tačiau investicijos turėtų atsipirkti per pusmetį." "Nepigiai", o ne "ne pigiai". Čia žodžiui suteikta priešinga reikšmė (pigiai), o ne prieštaravimas. Учись, студент :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių