Quantcast

Darbo ginčus spręs komisijose

Seimas pritarė darbo ginčų nagrinėjimo tvarkos tobulinimui, sudarant galimybę ikiteisminius ginčus spręsti naujai steigiamose darbo ginčų komisijose.

Darbo ginčų komisijos veiks nuolat prie Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) teritorinių skyrių. Darbo ginčų komisijos bus sudaromos iš trijų narių – darbo ginčų komisijos pirmininko bei darbuotojų ir darbdavių atstovų, skiriamų iš VDI teritorinių skyrių veiklos teritorijoje veikiančių profesinių sąjungų ir darbdavių organizacijų.

Darbo ginčų komisijos ginčus spręs kaip ikiteisminio nagrinėjimo bylą. Išliks galimybė kreiptis ir į teismą, jeigu nepavyktų taikiai išspręsti arba ginčų komisijos sprendimas netenkintų vienos ar kitos pusės.

Dabar darbo ginčų komisijos darbdavio iniciatyva yra sudaromos įmonėse, jos materialiai ir finansiškai priklausomos nuo darbdavio, kuris, skirtingai nei darbuotojas, tokios komisijos sprendimo teismui apskųsti neturi teisės. Pripažįstama, kad dabar tokios komisijos greitai darbo ginčų neišsprendžia – komisijos nariai nesusitaria ir sprendimo nepriima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių