Quantcast

A.Sekmokas: „Leo Lt“ vadovams gali tekti ieškoti kito darbo

„Elektros tiekėjai jaučiasi visagaliai, jiems svarbiausia yra pelnas, o ne vartotojų interesai“, – Lrt.lt teigia energetikos ministras A. Sekmokas, komentuodamas pirmadienį žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie „Rytų skirstomųjų tinklų“ (RST) elgesį su vartotojais.

Žurnalistė Rūta Grinevičiūtė aprašė atvejį, kai RST pareikalavo iš Marytės Chrimlienės sumokėti 18 tūkst. litų. Ji buvo paskaičiuota taip, lyg ji būtų kelerius metus įjungusi visus savo elektros prietaisus dieną ir naktį, o pagal paskaičiavimus, vandens siurblys veikė 48 valandas pper parą.    

„Ministerija gauna nemažai panašaus pobūdžio skundų, kurie parodo vieną labai aiškų dalyką – elektros tiekėjai jaučiasi visagaliai, jiems svarbiausia yra pelnas, o ne vartotojų interesai. Pagal tokį principą ir yra dirbama. Valstybė tokio dalyko netoleruos – energetikai turi rūpintis ilgalaikių vartotojų interesų tenkinimu, paslaugų kokybe, infrastruktūros modernizavimu“, – lrt.lt teigė energetikos ministras A. Sekmokas.

Anot energetikos ministro, „pastaruoju metu gauname daug atsiliepimų apie tai, kad elektros tiekėjų darbo metodai panašėja į brutalias savivalės akcijas. Taip, su elektros vagystėmis kovoti būtina, tačiau neretai nukenčia vos kelias dešimtis litų skolingi vartotojai, su kuriais elgiamasi lyg su didžiausiais grobstytojais“.

Anot energetikos ministro A. Sekmoko, „turi keisti požiūris į vartotoją. Jeigu elektros tiekimo įmonių vadovai to nesugebės padaryti, jie turės pasiieškoti kito darbo. RST jau keletą savaičių turi naują vadovą, kuris žino ministerijos poziciją – laukiame greitų permainų. Be to, iki birželio 1 d. bus pakeistos ir Elektros tiekimo vartojimo taisyklės, kurios buvo palankios monopolininkams, bet ne vartotojams“.


Šiame straipsnyje: LeoLeo LTSekmokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių