Quantcast

Ligas pamiršo sporto klube

Onutė tiksliai prisimena datą, kada pirmą kartą apsilankė sporto klube – 2007 m. rugpjūčio 20 d. Tuomet 100 kg svėrusi 1,63 cm moteris prisipažįsta neiškart išdrįsusi praverti sporto klubo duris. Tačiau pradėjusi sportuoti ir sureguliavusi mitybą atsikratė 30 kg antsvorio.

Iš parduotuvės – su greitąja

Jaunystėje šokusiai O.Gerkienei svoris pradėjo augti prieš ketverius metus, grįžus iš Šveicarijos. Svečioje šalyje ji pragyveno kelerius metus. Mankšta, maisto papildai, kvėpavimo pratimai 55 metų moteriai nepadėjo. Daugiausia pavykdavo atsikratyti 3 kg, tačiau po anūkėlio viešnagės ji vėl papilnėdavo.

Sportuoti moterį skatino vyras Albertas, dukra Kristina ir... sveikata. O.Gerkienę kamavo aukštas kraujospūdis, peršokdavęs ir 200. Iš parduotuvės neretai ji išvažiuodavo greitosios medicinos pagalbos automobiliu. Širdies ritmo sutrikimai, skaudamos kojos – visa tai buvo jos kasdienybė.

Moterį visą gyvenimą kamavo ir galvos skausmai. Užsitęsusios ligos paieškos buvo bevaisės. Onutė yra susidūrusi ir su gydytojais, manančiais, kad ji simuliuoja ligą.

O.Gerkienė dėl savo atkaklumo sužinojo tikrąją negalavimų priežastį – stuburo sužalojimai. Užspausti nervai sukeldavo galvos skausmus. Gydytojai siūlė stuburą operuoti, tačiau Klaipėdos apskrities ligoninės Neurochirurgijos skyriaus vedėjas Jonas Milašius moterį atkalbėjo nuo operacijos.

Airijoje gyvenanti dukra Kristina mamai pateikė ultimatumą: apsilankai klube arba neskambinsiu. Dukra išsiruošė į kelionę, o Onutė – į sporto klubą.

Susirūpino ir mityba

Taip dabar tvirtina 26 kg atsikračiusi moteris. Ji entuziastingai valandų valandas galėtų pasakoti, kaip treniruotės padėjo ištirpdyti nereikalingus kilogramus ir atsikratyti ligų.

Nuolat besišypsanti Onutė dabar lankosi soliariume, ko anksčiau nedarydavo. Visiškai pakeitė aprangos stilių ir prisipažįsta nebekompleksuojanti užsukti į madingas drabužių parduotuves. Vasarą ji drąsiai maudėsi jūroje, nors anksčiau manė esanti per stora vilkėti maudymosi kostiumėlį.

Intensyviai sportuodama ji ėmė rūpintis mityba. Dabar jai nebesinori net ragauti to, dėl ko anksčiau alpdavo širdis. Pokalbio išvakarėse pasimatavusi kraujospūdį moteris gyrėsi idealiu rezultatu. Sutvirtėję raumenys išgujo ir stuburo skausmus. Ji džiaugėsi ne tik galinti lankstytis, bet ir šokti.

O.Gerkienė sportuoti aktyviai ragina ir drauges, tačiau pastebi, kad bendraamžės arba pritingi, arba greitai praranda ūpą.

Į klubą atsiunčia gydytojai

Kad stropi lankytoja pasikeitė, sužydėjo, pastebi ir sporto klubo "Apelsinas" instruktorė Diana Geištoraitienė bei treneris Kęstutis Strakšas. Dabar spinduliuojančia energija ji užkrečia ir sporto klubo darbuotojus.

Treneris prisiminė, kaip stambi ir išsigandusi moteris, vos galėdama atsikvėpti, pirmą kartą nedrąsiai pasiprašė į klubą. Pirmus teigiamus pokyčius moteris pajuto po savaitės treniruočių. Iš pradžių ji negalėjo greitai judėti, daryti pratimų atsigulusi.

Vidutinio amžiaus moteriai dėl sulėtėjusios apykaitos numesti beveik 30 kg – ne juokas, pripažįsta treneriai. "Moteris dabar džiaugiasi gyvenimu, – sakė D.Geištoraitienė. – Prisiversti sportuoti įpusėjus gyvenimą – nelengva."

Kai kurie lankytojai, greitai nesulaukę trokštamo rezultato, nuleidžia rankas. Praverti sporto klubo duris kliudo baimė, kompleksai.

Treneriai pasakojo, kad kai kuriuos klientus į klubą atsiunčia net gydytojai. Tad sporto salė puiki vieta ne tik kūno linijoms dailinti, bet ir sveikatos paieškoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edmundas

Edmundas portretas
Geras klubas Apelsinas Klaipedoje. Buvau , mačiau , tikrai patiko !

mono

mono portretas
aš tai nesu labai jau prieš maisto papildus - juk jie tikrai gera pagalba, kai reikia padėti organizmo ar tai imunitetui sustiorėti, ar pvz. akis, atmintį pastiprinti. Pati geriu dabar Tonussan, tokį augalinės kilmės maisto papildą, nes pastebėjau, kad jau kuris laikas nesugebu su tempu darbo ir studijų, tai reikėjo kažko energizuojančio ir darbingumą skatinančio.. Taigi va. Tačiau, tikrai nepateisinu tų, pirmiausiai kurie stengaisi maisto papildais GYDYTIS, o ne tik stiprinti organizmą, ir tų, kurie į rinką įveda maisto papildus, kurie stipriai gali pakenkti sveikatai - tai kur atsakomybė? Beje, nelabai pasitikiu ir tais, liekninančiaisiais maisto papildais.. manau, visa rinktis reikia labai su protu ir labai tikslingai - tada, neabejoju, kad pasirinktas produktas bus ir veikmingas ir nekenksmingas!

gerbeja

gerbeja portretas
as ir megstu sporto klubus, taciau dabar sunkiau su pinigais, tai verciau is top shop isigijau tvister treniruokli ir namie ziurint tv sportuoju, labai paranku taip
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių