Quantcast

Dantis implantuoti siūlo be skausmo ir baimės

  • Teksto dydis:

Lyderiaujantis Lietuvos odontologijos klinikų tinklas „Šypsenos akademija“ dantis implantuoti siūlo taikant vadinamąją sedaciją, kai pacientui vaistais trumpam prislopinama sąmonė. Taip pacientas nejaučia ne tik skausmo, bet ir panašių procedūrų metu kankinančio nerimo, baimės.

Didelis pasirinkimas

Netekus danties, svarbu ilgai nelaukti – kreiptis į odontologus, kad šie jį atkurtų. Remiantis šiuolaikinės odontologijos principais, patikimiausias būdas atkurti prarastus dantis – jų implantacija.

„Implantų pagrindinis pranašumas yra tai, kad nereikia šlifuoti ar kitaip apdirbti gretimų dantų, t. y. jie sriegiami į netekto danties vietą. Ant jų tvirtinamas vainikėlis – dantis, kuriuo galima patikimai kramtyti. Esant tinkamai priežiūrai, tai yra ilgaamžis danties atkūrimo būdas“, – sako „Šypsenos akademijos“ Kaune burnos chirurgas David Kasradze.

D. Kasradze: Įvertinęs konkrečią esamą žandikaulio situaciją, tinkamą implantą jums turi padėti pasirinkti gydytojas odontologas. „Šypsenos akademijos“ nuotr. 

Specialisto teigimu, prigijusio implanto ilgaamžiškumas priklauso nuo jo ir protezo priežiūros, reguliarių patikrų.

„Implantų yra daug ir įvairių. Įvertinęs konkrečią esamą žandikaulio situaciją, tinkamą implantą jums turi padėti pasirinkti gydytojas odontologas. Tačiau nėra vieno geriausio implanto ar gamintojo. Todėl tai, kad galima rinktis iš kelių implantų gamintojų, yra pranašumas“, – akcentavo D. Kasradze.

„Šypsenos akademijoje“ naudojami keturių gamintojų implantai: švediški „Nobel“, šveicariški „Straumann“, Pietų Korėjos „Osstem“ ir „MegaGen“. Taikant ilgalaikės akcijos „Viskas įskaičiuota“ kainas, danties implantacija ir protezavimas cirkonio vainikėliu, priklausomai nuo pasirinkto implanto, „Šypsenos akademijoje“ šiuo metu kainuoja 999–1 399 eurus. Dėl itin priimtinos kainos populiariausi implantai yra „MegaGen AnyRidge“. Toks implantas ir jo įdėjimas (danties implantacija ir protezavimas cirkonio vainikėliu) šiuo metu kainuoja tik 999 eurus.

Siūlo sedaciją

Nemažai pacientų nerimauja prieš implantacijos ir kitas odontologijos procedūras ar net jų bijo, nepaisant to, kad, suleidus skausmo malšinamųjų, skausmo nejaučia. Tokiems žmonėms „Šypsenos akademijoje“ siūloma sedacija. Tai specialių medikamentų sukeltas sąmonės slopinimas, dėl kurio procedūros metu pacientas maksimaliai atsipalaiduoja, nejaučia streso. Kartais jis net užmiega negiliu miegu, iš kurio gali būti lengvai pažadintas. Pačios procedūros jis gali neatsiminti visiškai arba atsiminti tik iš dalies. Sedacija puikiai tinka jaučiantiems didelę dantų gydymo procedūrų baimę vaikams ir nepakantiems skausmui, odontologo kėdėje patiriantiems stiprų pykinimą suaugusiesiems.

Pasak gydytojos anesteziologės Jelenos Mikučionienės, skausmo malšinimo būdas odontologinių procedūrų metu yra labai svarbus klausimas, kuris visada išsamiai aptariamas su pacientu, ruošiant jo gydymo planą. Sprendžiant, ar taikyti sedaciją, įvertinama paciento būklė (alergijos, vartojami vaistai, ligos ir kiti svarbūs faktoriai).

„Sedacija dažniau pasirenkama kaip papildoma anestezijos rūšis šalia vietinės anestezijos. Intraveninė sedacija gali būti pasirenkama atliekant dantų šalinimą, implantų įsriegimą ar kitas sudėtingas gydymo procedūras. Ji tikslinga ir ilgų procedūrų metu, nes pacientui gali būti nepatogu ar sunku ilgai sėdėti atvėrus burną. Sedacija padeda sumažinti diskomfortą ir leidžia gydytojui veiksmingiau dirbti. Ji visada taikoma jautresniems pacientams, ypač jaučiantiems stiprią odontologo baimę (odontofobiją)“, – teigė J. Mikučionienė.

Intraveninę sedaciją ji vadino saugia procedūra, kurios metu specialūs medikamentai yra nuolat leidžiami pacientui per intraveninį kateterį, įvestą dažniausiai dilbio srityje. Šie medikamentai sukelia būklę nuo atsipalaidavimo iki gilesnio miego, priklausomai nuo paciento poreikių ir procedūros tipo. Pacientas yra nuolat stebimas gydytojo anesteziologo, atliekamas jo gyvybinių funkcijų monitoringas.

Pacientas privalo nevalgyti ir negerti mažiausiai 6 valandas iki intraveninės anestezijos. Po gydymo taikant bendrinę intraveninę sedaciją pacientas kurį laiką turi likti gydymo įstaigoje. Įprastai pakanka 1–2 valandų, tačiau gali prireikti ir daugiau, priklausomai nuo paciento individualių savybių, taikytos anestezijos trukmės ir gylio.

„Sedacija, tinkamai atliekama kvalifikuoto specialisto – gydytojo anesteziologo, atsižvelgiant į paciento sveikatos būklę ir procedūros tipą, yra saugi ir efektyvi, ją galima taikyti daugeliui pacientų, – pastebėjo gydytoja anesteziologė. – Taikant sedaciją, pasibaigus odontologinei procedūrai, pacientas iškart arba po kelių–keliolikos minučių nubunda, jis palydimas iki poilsio vietos. Praėjus 1–2 valandoms, įvertinus paciento būklę, suteikus reikiamą informaciją, kartu su lydinčiu asmeniu jis išleidžiamas iš klinikos.“

Įprastai leidžiama vairuoti ir dirbti protinį darbą kitą parą po taikytos sedacijos. Galutinis sprendimas kitą parą vairuoti turėtų priklausyti nuo paciento savijautos.

Rinktųsi dar kartą

„Šypsenos akademijos“ pacientų apklausos rodo, kad 99 proc. jų šią kliniką rinktųsi dar kartą. Pacientai aukštais balais vertina tai, kad šioje klinikoje implantuojant dantis jie gali rinktis sedaciją, o dantų implantus gali pasirinkti iš didžiausio asortimento Lietuvoje. Kaip šios odontologijos klinikos pranašumą pacientai vertina ir tai, kad čia kiekvienas jų turi asmeninius vadybininkus, kuruojančius pacientą viso gydymo metu. Jie užtikrina paslaugos greitį, sklandumą ir efektyvumą.

Teikiant skirtingas odontologijos paslaugas, „Šypsenos akademijoje“ dirba skirtingi vadybininkai. Vieni koordinuoja pacientus, kuriems atliekama dantų implantacija, kiti – tuos, kurie tiesinasi dantis kapomis.

„Asmeninis paciento vadybininkas pacientą lydi viso gydymo metu, dalyvauja konsultacijose, sudarant paciento gydymo planą, pacientui pateikia jį su nurodyta gydymo trukme ir sąmata“, – paaiškino klinikos „Šypsenos akademija“ Kaune vadovė Aistė Dosinė.

Ji priminė, kad, prieš pradedant dantų implantaciją, pirmojo vizito metu yra atliekamas kompiuterinės tomografijos tyrimas. Pagal jo rezultatus implantuojantis gydytojas gali įvertinti paciento dantų būklę nuotoliniu būdu. Prireikus implantuojantis gydytojas gali nusiųsti pacientą pas protezuojantį gydytoją, kad šis padėtų sudaryti tikslų gydymo planą.

„Jį sudarant, asmeninis vadybininkas yra tarsi gydytojo dešinioji ranka. Gydytojams įvertinus paciento dantų būklę, asmeninis vadybininkas susisiekia su pacientu, pristato gydymo planą, sąmatą ir parenka pacientui tinkamą tolesnių vizitų laiką. Pacientas į savo asmeninį vadybininką gali kreiptis dėl visų su gydymu susijusių klausimų ir būti ramus, kad į juos bus atsakyta. Su pacientu kontaktuoja ne tik gydymo vadybininkas, bet ir visa klinikos administracija“, – pasak A. Dosinės, pacientui nereikia pačiam skambinti ir teirautis dėl vizitų. Vadybininkas pats dėl to su juo susisiekia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
Vistiek bijau.

bedante

bedante portretas
nepamirskite pamineti kiek tas "malonumas" kainuos. Dekui is anksto.

Ale

Ale portretas
mano kaimyns kai pauosto miltelių ir vaikšto pametęs sąmonę.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių