Quantcast

Devynių dizainerių kūriniai – parodoje „Mada arčiau“

  • Teksto dydis:

Vasario 6 dieną Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės (VCUP) parodų erdvėje - 5 aukšte atidaroma Lietuvos dizainerių aksesuarų ir drabužių paroda "Mada arčiau". Visą mėnesį, iki kovo 6 d., iš arti bus galima apžiūrėti ir pasigrožėti, ką sukūrė laki dizainerių vaizduotė.

Parodoje dalyvauja devyni dizaineriai: Lietuvos lino karaliumi tituluojamas ekscentriškasis Giedrius Šarkauskas, pagrįstai šalies batų karaliene vadinama Rūta Rimšelienė, elegantiškas rankines jau trečią dešimtmetį kurianti Aušra Haglund, ekstravagantiškosios menininkės - dizainerė Daiva Urbonavičiūtė ir grafikė Jūratė Rekevičiūtė, rytietiškais kvapais dvelkianti Irena Brusokienė, mąsliai filosofiška Jurgita Januškevičiūtė, šiuolaikinės mados ir istorinių kostiumų atspindžių sąlyčio nuolat ieškanti VDA Kostiumo dizaino katedros profesorė Jolanta Talaikytė bei originalius origaminius aksesuarus kuriantis mados namų "Cantas" dizaineris Egidijus Sidaras, parodos lankytojams parengęs tikrą staigmeną.

Prieš keletą metų E.Sidaro sukurta suknelė pateko į Lietuvos rekordų knygą. Juoda vakarinė suknia pripažinta plačiausia suknele Lietuvoje - jos apačios plotis siekia beveik 100 m. Sukniai pasiūti dizaineris sunaudojo per 20 m itališko audinio. Šį nuostabų ir brangų - per 15 tūkst. litų kainuojantį E.Sidaro kūrinį bus galima pamatyti iš arti parodoje VCUP.

Staigmenas žiūrovams rengia visi parodos dalyviai. R.Rimšelienė skuba kurti nuotaikingą pavasarišką batų kolekciją, A.Haglund, neseniai pristačiusi naujausią elegantiškų rankinių kolekciją, žada dar spalvingesnę rankinių ir aksesuarų vitriną parodai VCUP.

Iš arti bus galima pamatyti išskirtinius G.Šarkausko aksesuarus ir drabužius, sukurtus iš natūralaus lino, kuris, anot dizainerio, taurina sielą ir sušildo žmogų. Giedriui linas įkūnija natūralistinės gyvenimo filosofijos (buvimo taikoje su savo kūnu ir gamta) sintezę. Iš lino sukūręs daugiau nei 20 kolekcijų dizaineris sugebėjo įminti visas šio pretenzingo audinio paslaptis ir atskleisti geriausias jo savybes.

Smalsu iš arti ištyrinėti menininkės J.Rekevičiūtės unikalius papuošalus, sukurtus iš porceliano, odos, akmenų, audinių ir tik jai vienai paklūstančių medžiagų. Žinomos grafikės J.Rekevičiūtės darbai pasižymi ekstravagancija, ryškia estetika, detalių subtilumu ir šiuolaikine raiška.

J.Rekevičiūtė bendradarbiauja su dizaino namais "Zoraza", kuriuose kuria kita originali menininkė - dizainerė D.Urbonavičiūtė. Ilgą laiką dizainerės kūryboje karaliavo drabužiai, papuošalai, batai ir kiti aksesuarai - visa, kas susiję su žmogaus įvaizdžiu. Per laiką D.Urbonavičiūtės ir dizaino namų "Zoraza" kūryba išplito iki visos žmogų supančios aplinkos, tad parodoje pamatysime ir namų interjero aksesuarų.


Šiame straipsnyje: madaparodagrožis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių