Quantcast

„Žalgirio“ varžovai Eurolygoje baigia komplektuoti komandas

Komandos komplektaciją ateinančiam sezonui baigęs Kauno „Žalgiris“ gerokai pasikeitusia sudėtimi mėgins septintus metus iš eilės patekti tarp šešiolikos stipriausių Eurolygos komandų.

LKL čempionams sutrukdyti sieksiančios ekipos, su kuriomis kauniečiams teks susikauti reguliariojo sezono C grupėje, taip pat baigia rikiuoti savo gretas.

Grupės favoritėmis laikomos „Barcelona“ ir Atėnų „Panathinaikos“ komandos išsaugojo pagrindinius savo žaidėjus bei pasipildė dar keliais pajėgiais krepšininkais, tuo tarpu Krasnodaro „Lokomotiv“, Izmiro „Pinar Karsiyaka“ ir Zielionos Guros „Stelmet“ sezoną pasitiks pakeitusios savo veidą taip pat, kaip ir „Žalgiris“.

„Barcelona“

Gynėjai: Carlosas Arroyo, Pau Ribasas, Tomašas Satoransky, Juanas Carlosas Navarro, Bradas Olesonas, Marcusas Erikssonas.

Puolėjai: Stratos Perperoglou, Alexas Abrinesas, Justinas Doellmanas, Aleksandras Vezenkovas.

Vidurio puolėjai: Ante Tomičius, Shane‘as Lawalis, Samardo Samuelsas, Moussa Diagne.

Grupės favoritais laikomi katalonai pastebimiausiai atnaujino aukštaūgių grandį. Išvykusius Tiborą Pleissą, Boštjaną Nachbarą, Maciejų Lampe pakeis Sasario „Dinamo“ ekipoje žibėjęs Shane‘as Lawalis, Milano „Emporio Armani“ atstovavęs Samardo Samuelsas ir iš Salonikų „Aris“ atvykęs naudingiausias Graikijos pirmenybių žaidėjas Aleksandras Vezenkovas.

Pernai išmėginusi 20-metį bosnį Emirą Sulejmanovičių, šiemet „Barcelona“ suteiks šansą 21-erių senegaliečiui Moussa Diagne. Į DeShauno Thomaso vietą buvo pasikviestas patyręs Stratosas Perperoglou, o Marcelinho Huertaso ir į NBA sparnus pakėlusio Mario Hezonja vietas užims ne ką mažiau patyrę Carlosas Arroyo bei Pau Ribasas.

„Panathinaikos“

Gynėjai: Nickas Calathesas, Dimitris Diamantidis, Nikos Pappas, Lefteris Bochoridis, Aleksandras Pavlovičius.

Puolėjai: Antonis Fotsis, Jamesas Gistas, Vasileiosas Charalampopoulosas, Vlantimiras Giankovitsas.

Vidurio puolėjai: Miroslavas Raduljica, Ognjenas Kuzmičius, Georgiosas Papagiannis, Georgiosas Diamantakosas.

Graikijos vicečempionams pavyko išsaugoti praėjusio sezono branduolį bei prisivilioti net 3 žaidėjus, praėjusį sezoną rungtyniavusius NBA lygoje – Nicką Calathesą, Miroslavą Raduljicą ir Ognjeną Kuzmičių. Ketvirtasis klubo naujokas – Belgrado „Partizan“ garbę praėjusį sezoną gynęs Aleksandras Pavlovičius. Komandą paliko legionieriai A.J. Slaughteris, Gani Lawalis, DeMarcusas Nelsonas, Estebanas Batista ir Janis Blūmas bei į Atėnų AEK išvykęs Loukas Mavrokefalidis.

„Lokomotiv“

Gynėjai: Malcolmas Delaney, Dairis Bertanis, Sergejus Bykovas, Dontaye Draperis, Maksimas Koliuškinas, Jevgenijus Voronovas.

Puolėjai: Brianas Randle‘as, Nikita Balashovas, Andrejus Zubkovas, Aleksėjus Zozulinas.

Vidurio puolėjai: Kirilas Fesenka, Anthony Randolphas.

Krasnodaro ekipa šio tarpsezonio metu prarado ne vieną pajėgų priekinės linijos žaidėją. Spragas, atsiradusias dėl Derricko Browno, Richardo Hendrixo, Nikita Kurbanovo ir Krunoslavo Simono netekčių, mėgins užkamšyti iš Tel Avivo „Maccabi“ atvykstantis Brianas Randle‘as bei Rusijoje rungtyniavę Kirilas Fesenka ir Aleksejus Zozulinas. Išvykusius įžaidėjus Mantą Kalnietį bei Aaroną Milesą pakeis Dontaye Draperis bei Sergejus Bykovas, o bene daugiausiai žadantis naujokas – Latvijos krepšinio žvaigždė Dairis Bertanis.

„Pinar Karsiyaka“

Gynėjai: Joe Raglandas, Justinas Carteris, Soneras Senturkas, Mertcanas Solkolas, Muhammedas Baygulas, Canas Altintigas.

Puolėjai: Kenny Gabrielis, Joshas Carteris, Keremas Gonlumas, Inancas Kocas.

Vidurio puolėjai: Juanas Palaciosas, Coltonas Iversonas, Egemenas Guvenas.

Stipriausia Turkijos ekipa šią vasarą išgyveno bene daugiausiai netekčių. Į stipriausius Eurolygos klubus išvyko praėjusio sezono lyderiai Bobby Dixonas, Jonas Diebleris ir D.J. Strawberry. Tiesa, Izmiro komandai pavyko išsaugoti Juaną Palaciosą ir Kenny Gabrielį, o naujaisiais lyderiais mėgins tapti Justinas Carteris iš Stambulo „Galatasaray“, Joshas Carteris iš Ankaros „Turk Telekom“, Joe Raglandas iš Milano „Emporio Armani“ bei Coltonas Iversonas iš Vitorijos „Laboral Kutxa“. Komandą neabejotinai sustiprino ir 37-erių veterano Keremo Gonlumo įsigijimas.

Zielionos Guros „Stelmet“

Gynėjai: J.R. Reynoldsas, Lukaszas Koszarekas, Dee Bostas, Kamilas Zywertas ir Przemyslawas Zamojskis.

Puolėjai: Mateuszas Ponitka, Karolis Gruszeckis, Maciejus Kucharekas, Vladas Moldoveanu.

Vidurio puolėjai: Adamas Hrynaciukas, Szymonas Szewczykas.

Permainingą vasarą išgyveno ir Lenkijos čempionai, kuriuos į priekį ateinantį sezoną taip pat ves nauji lyderiai. Jais turėtų tapti vieninteliai legionieriai Dee Bostas iš „Trabzonspor“, J.R. Reynoldsas iš Podgoricos „Budučnost“ ir Vladas Moldoveanu iš Žgoželeco „Turow“. Į Rusiją rungtyniauti išvykusio naudingiausio Lenkijos finalo žaidėjo Quintono Hosley netektį mėgins kompensuoti vieni talentingiausių Lenkijos krepšininkų Mateuszas Ponitka ir Karolis Gruszeckis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių