Quantcast

M. Kuzminskas: žaidimas prieš Carmelo yra neįkainojama patirtis

Naują puslapį savo karjeroje atvertęs ir į NBA pirmenybių Niujorko „Knicks“ komandą persikėlęs Mindaugas Kuzminskas naujame mieste jaučiasi lyg filmo „Vienas namuose“ herojus Kevinas McCallisteris.

„Prieš atvykstant žiūrėjau daug filmų, tad iš jų ir nuotraukų žinojau, kaip atrodo Niujorkas. Kai atvykau, pasijaučiau kaip iš filmo „Vienas namuose“. Ėjau į viešbutį tarp milžiniškų dangoraižių“, – „nypost.com“ cituoja M. Kuzminską.

Visgi puolėjui pirmasis etapas jau baigėsi – jis sėkmingai įsikūrė mieste ir jau pradėjo kartu su „Knicks“ dirbti treniruočių stovykloje.

Treniruotėse 26-erių metų 205 cm ūgio lietuvis turi nelengvą užduotį gintis prieš vieną geriausių NBA lengvųjų krašto puolėjų Carmelo Anthony. Kuzminskui pažintis su „Knicks“ žvaigžde paliko įspūdį jau po pirmojo pokalbio.

„Kai susitikome, jis paklausė manęs apie olimpines žaidynes ir Lietuvos rinktinę. Toks žaidėjas kažką apie mane žinojo. Iškart pasijaučiau geriau. Kasdien iš jo mokausi, darbas gynyboje prieš jį yra nepamirštama ir neįkainojama patirtis“, – džiaugėsi krepšininkas.

M. Kuzminskas taip pat papasakojo, koks žaidimas jam yra priimtiniausias. Lietuvis nesiryžo spėlioti dėl savo rolės komandoje. Jo nuomone, tai nuspręs treneriai, kurie situaciją mato geriausiai.

„Man patinka greitas žaidimas, daug judėjimo. Stengiuosi kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Galbūt žaidėjai iš Europos nėra tokie atletiški, tad turime žaisti protingai. Labai svarbu atrasti savo rolę komandoje. Įprastai į NBA persikelia tik geriausi Europos žaidėjai, o čia turi ieškoti savo rolės iš naujo.

Visgi apie savo vietą rotacijoje kalbėti nenoriu. Tegul kiti apie tai kalba, jie mato geriau. Aš esu drovus vaikinas, pirmą kartą žaisiu NBA. Yra daugybė nuomonių. Treneriai nori laimėti, todėl naudos tuos krepšininkus, kurie bus pasiruošę geriausiai“, – kritiškas išliko M. Kuzminkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių